Moch Dastسلامت - تورکمن‌نیوز: سه گروه آسیب، موجب درد مچ دست می‌شود. در این مطلب به توضیح این آسیب ها که باعث درد مچ دست می‌شوند، می پردازیم.
عوامل ایجاد درد در مچ دست

دکتر علی پناهی متخصص طب فیزیکی، درباره بیماری‌ها و عوارض درد مچ گفت: سه گروه آسیب، موجب درد مچ دست می‌شود:

- درد مچ دست با منشأ استخوانی و مفصلی.

- به‌علت آسیب اعصاب آن منطقه درد در مچ دست ایجاد می‌شود.

- دردهای ارجاعی، یعنی ممکن است درد از گردن باشد، اما فرد درد را در دست حس کند.

این متخصص طب فیزیکی در خصوص راههای پیشگیری از دردهای مچ دست اظهارداشت: در سن بالا مراقب پوکی استخوان باشیم، چرا که پوکی استخوان ممکن است در مچ دست هم اتفاق بیفتد. افرادی که با کامپیوتر زیاد کار می‌کنند یا خانم خانه‌داری که در طولانی‌مدت دست را در حالت خم‌شده قرار می‌دهد، باید این مشکل را مدنظر قرار دهند و مراقب این قضیه باشند. افرادی که عادت دارند هنگام خواب دستشان را زیر سر قرار دهند یا دست را زیر بالش یا سر خم می‌کنند، این عادت را کنار بگذارند.

این بیماری بر اثر گیر افتادن عصب مدیان در کانال استخوانی که از آن می‌گذرد، اتفاق می‌افتد. عواملی مانند پرکاری تیروئید، بارداری، کار دستی یا کار زیاد با کامپیوتر هم می‌تواند باعث گیر افتادن این عصب شود. فرد دچار گزگز انگشتان دست می‌شود. کم‌کم درد آن ناحیه فرد را از خواب بیدار می‌کند. در مراحل انتهایی ضعف ایجاد می‌کند، فرد نمی‌تواند وسیله در دستش بگیرد و از بین رفتن عضلات کف دست ایجاد می‌شود.تست نوار عصب عضله می‌تواند به تشخیص کانال تونل سندروم یا سندروم مچ دست کمک کند.

درد مچ دست به سه نوع خفیف و متوسط و شدید تقسیم می‌شود. برای نوع خفیف استفاده از مچ‌بند را توصیه می‌کنیم. اما برای نوع شدید، عمل جراحی مفید است.

دکتر پناهی نقرس، روماتیسم مفصل و بیماری‌های خونی را از جمله عواملی دانست که موجب درد در مچ دست می‌شود و تاکید کرد: اگر بخواهیم به‌ترتیب بگوییم، پوکی استخوان اول باعث شکستگی کمر بعد سر استخوان ران، و مچ دست رتبه سوم را دارد.

 
آیا تنگی کانال مچ دست به‌صورت مادرزادی هم اتفاق می‌افتد؟

بله.

کانالی که عصب مدیان از آن می‌گذرد، عمده کارش را از دست می‌دهد، قبل از آسیب‌های استخوانی ــ عصبی قابل تشخیص و قابل درمان است. کنار آمدن با درد مچ دست توصیه نمی‌شود، زیرا اگر آسیب طول بکشد درمان آن سخت و حتی غیرممکن می‌شود. سندروم مچ دست در مراحل اولیه با یک بریس مناسب، اصلاح زاویه مچ دست و فیزیوتراپی قابل درمان است. اما اگر به مراحل انتهایی برسد، حتی با عمل جراحی گاه کارآیی فرد برنمی‌گردد.

فرد باید صبح‌ها مفصل مچ دست را تقویت کند. مچ دست را با دست دیگر به‌سمت پایین خم کند و 15 ثانیه نگه دارد. بعد آن را از حالت 90 درجه به حالت خنثی تا حدی که امکان دارد به‌سمت داخل قرار دهد. بعد 65 درجه آن را به‌سمت عقب و بعد به‌سمت خارج و داخل حرکت دورانی ساعت‌وار را انجام دهد.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:رادیو سلامت

مطالب مرتبط:

7 پروژه آب‎ و فاضلاب شهری در گلستان به بهره‎برداری می‎رسد

قرجه طیار: شهید هلاکو و طیار اتحاد را مایه عزت می دانستند

احتمال آبگرفتگی معابر و وقوع سیل در استان گلستان

اولین جشنواره کودک و مقررات ملی ساختمان در گلستان برگزارمی ش

رونق کشت شالی گلستان با بارندگی و افزایش قیمت

به داده‌های دقيق و مستند نياز داريم

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می‌باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمن‌نیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار می‌یابد.

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Daevat Be Hamkari

shams01

آخرین خبرها

دعوت به همکاری

Hamkari Daevat02

Agahi Paziresh

bazar banner2

Banner001

Berenj Jahed

 

 

 

 

 

 

 

Kanal Telgeram