امروز : پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    39414

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    11:32 | ۱۲ آبان ۱۳۹۷

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

Tahrim 12A 300x209 - 8 کشور از تحریم‌ نفتی آمریکا علیه ایران معاف می شوندآمریکا و اروپا- ترکمن نیوز- آمریکا موافقت کرد به هشت کشور از جمله چین، ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه دهد به خرید نفت ایران پس از اعمال تحریم ها در ۵ نوامبر ادامه دهند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن های ایران، به نقل از بلومبرگ دولت آمریکا تصمیم به مستثنی کردن هشت کشور از تحریم‌های نفتی علیه ایران گرفته است. ژاپن، هند، کره‌جنوبی و چین در میان این کشورها هستند، از 4 کشور دیگر در این گزارش اسم برده نشده است.
منابع آگاه در دولت آمریکا به بلومبرگ گفته‌اند که کاخ سفید با وجود تلاش برای قطع درآمدهای نفتی ایران، ناچار به صدور این معافیت‌ها برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی شده است.
به گفته این رسانه، با وجود تصمیم آمریکا برای مستثنی کردن چین از تحریم‌ها، دو کشور تاکنون نتوانسته اند در گفت وگو ها به نقطه تفاهمی با یکدیگر دست یابند.
بلومبرگ در همین رابطه به نقل از یک منبع دولتی دیگر نوشته که واشنگتن با وجود صدور معافیت، خواستار کاهش واردات نفت ایران از سوی همه کشورهای یاد شده است؛ موضوعی که با مخالفت شرکای تجاری مهم تهران مواجه شده است.
انتظار می‌رود فهرست کشورهای معاف از تحریم‌های نفتی علیه ایران روز دوشنبه اعلام شود.
کارشناسان پیش از این درخصوص پیامدهای گزاف کاهش صادرات نفت ایران بر بازار جهانی نفت هشدار داده بودند.
خبرگزاری رویترز پیش از این به نقل از اسناد داخلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) خبر داده بود که اعضای این نهاد و متحدانش در افزایش سطح تولید به میزان مورد انتظار ناکام بوده‌اند.
آژانس بین‌المللی انرژی هم در همین رابطه در گزارش ماه گذشته خود هشدار داده بود که ظرفیت تولید مازاد نفت جهان به 2 درصد سطح تقاضا رسیده است و کشورها دیگر توانی برای افزایش تولید ندارند.
بر همین مبنا بدیهی است که هرگونه کاهش صادرات، شوکی بر قیمت تمام شده برای هر بشکه نفت باشد.
کارشناسان و ناظران منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارند که آمریکا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریم‌ها به صفر برساند.
با وجود اینکه پیشتر چشم امید مقام های کاخ سفید به افزایش سطح تولید عربستان سعودی بود، وزیر نفت این کشور چندی پیش اذعان داشت که ریاض هم نمی‌تواند با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.
از سوی دیگر اتحادیه اروپا برای مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا اعلام کرده است که به زودی سازوکار جامعی برای ادامه تجارت شرکت‌های خارجی با تهران و همچنین فروش نفت ایران ارائه می‌کند.
دراین چارچوب، بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت، به تضعیف دلار در سطح بین‌المللی منجر شده و محکوم به شکست است.

 

گردآوری: گروه خبری ترکمن نیوز

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز