ترکمن نیوز: سرپرست جدید هیئت سوارکاری شهرستان کوموش تپه معارفه شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛پیش از ظهر امروز (۲۹ دیماه ۱۳۹۹) طی حکمی از سوی ناصر رزاقیان رئیس هیات سوارکاری استان گلستان، یگشم قلی کُر به عنوان سرپرست جدید هیئت سوارکاری شهرستان کوموش دفه منصوب شد.
بر اساس این گزارش: یگشم کُر با پیشنهاد بهرام چوگان رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان کوموش دفه به هیات سوارکاری استان گلستان و توافقات صورت گرفته و از طرف سردار رزاقیان تایید و امروز مراسم معارفه با حضور اعضای هیات سوارکاری استان برگزار شده است.
یگشم قلی کُر متولد ۱۳۲۶ شهرستان کوموش تپه بوده و بیش از ۶ دهه در میادین سوارکاری کشور حضور پررنگ دارد. وی از پیشکسوتان مسابقات اسبدوانی بوده و به عنوان تاریخی زنده و گنجینه ای معنوی از آثار فرهنگی سوارکاری کشور به شمار میرود.
یگشم کُر علاوه بر سوارکاری بیش از ۴ دهه سابقه در رشته ورزشی فوتبال دارد و با کارت رسمی فدراسیون فوتبال کشور تاکنون نیز در خدمت ورزش استان گلستان میباشد.
سرپرست جدید هیئت سوارکاری شهرستان کوموش دفه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار ترکمن نیوز اظهار داشت: کارمند بازنشسته شهرداری بندرترکمن است و اولین بار از سال ۱۳۴۶ به عنوان گزارشگر مسابقات اسبدوانی آغاز به کار کرده و تاکنون نیز در میادین مختلف سوارکاری: خراسان، یزد، تهران، کیش به عنوان گزارشگر ویژه کورس صدایی آشنا برای علاقمندان مسابقات اسبدوانی میباشد.
یگشم قلی کُر خاطرنشان کرد: در اکثر میادین سوارکاری کشور به عنوان گزارشگر حضور داشته و در این مسیر شاگردان خوبی چون آتا کُر (عطا)، قربان ابتهاج، قلی پقه، عبدی مخدومی را به عنوان گزارشگر تقدیم ورزش مفرح سوارکاری و مسابقات اسبدوانی نموده است.
با آرزوی توفیق برای این پیشکسوت مسابقات اسبدوانی و ورزشی ترکمن صحرا
گزارش از: یاشار نیازی
عضو خانه مطبوعات و انجمن روزنامه نگاران
روابط عمومی هیئت سوارکاری شهرستان گنبدکاووس
پانوشت:
کوموش تپه یکی از شهرهای استان گلستان میباشد. این شهر در شمالیترین قسمت حاشیه شرقی دریای خزر قرار دارد و از طرف شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا و از طرف غرب به دریای خزر ختم میشود. این شهر با بندر ترکمن حدود ۱۹٫۵ کیلومتر فاصله دارد.
نام محلی و ترکمنی این شهر کوموش دفه، کوموش دپه به معنی «تپه نقرهای» است و در مورد علل نامگداری آن دلایل خاصی را بیان میکنند ازجمله پیداشداشیاء قدیمی از جمله ظروف و مخصوصاً مسکوکات نقره ای بسیاری در اواسط دوره قاجار که به نقره ترکمنها کوموش میگویند و همچنین استدلال به نمکزار بودن تپه در دوران نزدیکی به آب دریا و بازتاب نورآفتاب و ماه به صورت نقرهای از مسافت دور اشاره داشت.
این شهر یکی از قدیمیترین شهرهای ترکمننشین شمال ایران میباشد که پیشینه تاریخی کهنی دارد. ۱۰۰٪ جمعیت شهر را ترکمنها تشکیل میدهند.