به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ اسدالله معطوفی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ترکمن نیوز اظهارداشت: سمیناری که در گنبدکاووس برگزار شد فرصتی مغتنم برای فرهیختگان بود تا با شهر تاریخی جرجان و مشاهیر آن آشنا شوند.
وی با بیان اینکه شهر تاریخی جرجان سابقه طولانی دارد، افزود: شهری بسیار ارزشمند که به عنوان فرهنگ شهر، صنعت شهر به ویژه در قرون اولیه هجری شناخته می شد.
معطوفی ادامه داد: در دوران ایران باستان نیز این شهر دارای ضرابخانه بوده و سکه های آن هنوز هم موجود است. وجود ضرابخانه در شهر تاریخی جرجان نشان دهنده یک شهر پیشرفته است که می توانسته است صنعت های مختلفی در این سرزمین وجود داشته باشد، مخصوصا که صنعت شیشه و سفال جرجان که در عرصه تاریخی ایران بسیار مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه این شهر تاریخی پیشرفته مسلما فرهیختگان و مشاهیر زیادی نیز داشته است، خاطرنشان کرد: برجسته ترین مشاهیر این شهر را که در حدود 1400 نفر می باشند را در یک کتاب به صورت مکتوب معرفی شده اند.
تاریخ دان برجسته کشور ادامه داد: «عبدالقاهر گرگانی، میرشریف جرجانی، ابوالهیثم گرگانی» از برجستهترین اندیشمندان در بین این 1400 نفر هستند که در تاریخ ایران بر روی فرهنگ وجامعه جاری و ساری کشورمان تاثیرات بسیار مطلوبی گذاشتهاند.
وی تصریح کرد: به طور مثال «ابوالهیثم گرگانی» موسیقیدان و شاعر قرن سوم هجری که جزو نخستین سخن سرایان و داستاننویسان زمان خود بوده است.
همچنین «عبدالقاهر گرگانی» از شخصیت های برجسته قرن پنجم که به وی لقب پدر علم معانی دادهاند که کتابهایش چندین قرن در مدارس ایران تدریس میشده است.
ناشر ۳۴ کتاب تاریخی در خصوص معرفی جرجان زمین افزود: شخصیتهای برجستهای همچون «ابوحسام» مولف کتاب «نورالعین» که یک از مطرحترین چشم پزشکان حاذق ایرانی که هشتصد سال پیش در این شهر زندگی میکرده و کتاب وی در آکادمی چشم پزشکی فرانسه مورد بحث و بررسی است.
اسدالله معطوفی با بیان اینکه در طول تاریخ سه گرگان وجود داشته است، اضافه کرد: اولی ایالت تاریخی گرگان که در منابع رومی و یونانی و هرکان یا هیرکان نامیدهاند،
دومی ایالت گرگان و دیگری شهر گرگان بوده که چون اعراب واژه “گ” نداشتهاند، به جرجان معروف شده است بنابر این شهر گرگان همان جرجان است.
وی ادامه داد: شهر دیگری به نام استرآباد نیز وجود داشته است که در زمان «رضاشاه پهلوی» به پاسداشت جرجان تاریخی، گرگان فعلی به این اسم نامگذاری شده است.
تاریخ نگار برجسته ایران در پایان با بیان اینکه در ایالت تاریخی گرگان دو شهر بزرگ استرآباد و جرجان وجودداشته است، تاکید کرد: در حقیقت گنبدکاووس فعلی وارث اصلی گرگان یا جرجان تاریخی و عهد قدیم میباشد.
گزارش و مصاحبه از: یاشار نیازی
نظر شما چیست ؟