ترکمن نیوز: کمبود نان و کیفیت پایین آن در برخی مناطق روستایی گنبدکاووس نگرانیهایی را در بین اهالی این مناطق ایجاد کرده است و آنان خواستار توجه و نظارت بیشتر متولیان بر نحوه پخت نانواییها و افزایش سهمیه آرد آنها شدند.
برخی روستاییان گنبدکاووس از آنچه که آن را کیفیت پایین نان، کمبود سهمیه آرد، نبود نانوایی و سختی پیمودن مسافت چند کیلومتری برای تهیه خوراک اصلی و مورد نیاز خانوار به روستاهای همجوار یا مناطق شهری می نامند؛ گلایه کردند.
به گفته آنان در چند ماه اخیر به سبب افزایش قیمت برخی اقلام خوراکی مانند برنج و ماکارونی، تمایل مردم بویژه مناطق روستایی گنبدکاووس برای خرید نان بیشتر شده است اما سهمیه آرد نانواییهای دولتی و آزادپز این شهرستان متناسب با افزایش تقاضا تغییری نکرد.
این عده از روستاییان گنبدکاووس که نیمی از جمعیت این شهرستان را تشکیل میدهند ضمن بیان مشکلات خود در حوزه آرد و نان از جمله نداشتن نانوایی، فروش نان مصرفی مردم به برخی دامداران، کیفیت پایین نان و رعایت نکردن مسائل بهداشتی در پخت آن پرداختند اما به دلیل مسائل قومی و ارتباط خویشاوندی بین اهالی روستا، خواستند نامی از آنها در گزارش ذکر نشود.
یکی از ساکنان روستای اراز محمدآخوند به خبرنگار ما گفت: سه نانوایی در این روستا فعال است اما نان پخته شده هیچ کدام کیفیت ندارد و فقط در ظاهر شبیه نان است.
به گفته وی، اهالی که امکان تردد هر روزه به شهر و یا روستاهای دیگر را ندارند، مجبور به خرید این نانهای بی کیفیت هستند و نانهای باقی مانده نیز غروب و شبها توسط دامداران برای مصرف دامهایشان خریداری میشود.
وی از مسوولان متولی حوزه آرد و نان گنبدکاووس خواست به نانوایان روستایی برای افزایش کیفیت پخت نان تذکر دهند چرا که شرایط اقتصادی خیلی از مردم اجازه نمیدهد برای خرید نان به شهر یا دیگر روستاهای همجوار بروند.
همچنین یکی از ساکنان روستای قره ماخر هم گفت: بیشتر اهالی این روستا که صبحها برای کار به شهر گنبدکاووس میروند هنگام برگشت نان مصرفی خود را خریداری میکنند چرا که کیفیت نان روستا مناسب نیست.
وی مشتریان نانوایی این روستا را به طور عمده خانوادههایی که امکان رفتن به شهر ندارند و یا دامداران دانست و اظهار داشت: با افزایش چند برابری قیمت نهادهای دامی، خیلی از دامداران خوراک دامهای خود را با خرید نان و مخلوط کردن آن با کاه تامین میکنند.
یکی از ساکنان روستای هوتن هم با اشاره به فعالیت چهار نانوایی با کیفیت مطلوب در این روستا، گفت: در چند ماه اخیر شاهد افزایش مشتریان نانواییها و کمبود نان هستیم که مهمترین علت آن میتواند گرانی سایر محصولات غذایی باشد.
وی افزود: عشایر کوچنده مستقر در مراتع اطراف این روستا هم با وجود داشتن سهمیه آرد خانه پز، هنگام مراجعه به روستا برای تهیه برخی اقلام خود، نان هم می خرند که این مساله میتواند در شلوغی نانواییها موثر است.
همچنین تعدادی از اهالی روستاهای دماغ، شوردگش و ماسان کوپ گنبدکاووس نیز در گفت و گو با خبرنگار ما خواستار راه اندازی نانوایی در روستای خود و یا تخصیص سهمیه آرد خانه پز شدند.
گزارش از: ایرنا