به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن های ایران، ساناز عباسپور، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: از سال 84 تاکنون 25 هزار و 950 قالیباف در کارگاههای قالیبافی و منازل شخصی استان فعالیت دارند.
عباسپور با بیان اینکه هر سال حدود 100 هزار متر مربع فرش دستباف در خراسان شمالی تولید می شود، ادامه داد: این فرش های تولیدی به خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و همچنین به خارج از کشور صادر میشود و علاوه بر بازارهای داخلی بازارهای خارجی نیز متقاضی فرش دستبافت استان هستند.
وی افزود: بیشترین صادرات فرش داخلی به خراسان رضوی و شهرستان های سبزوار، مشهد و کاشمر انجام می گیرد.
عباسپور اضافه کرد: هم چنین بازار های چین، آمریکا، آلمان ، کشورهای سواحل خلیج فارس، امارات متقاضی و مشتری فرش دستباف خراسان شمالی هستند.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی ، با بیان اینکه استان بیش از 25 هزار بافنده فرش دارد، گفت: از این تعداد 10 هزار و 916 نفر موفق به کسب گواهی نامه مهارت فنی از فنی وحرفه ای استان و 811 نفر هم موفق به کسب پروانه کسب صنفی علاوه بر کارت قالی بافی شده اند.
وی تعداد پروانه های تولید فرش را از ابتدای سال 84 تاکنون 165 پروانه اعلام کرد و گفت: این در حالی است که قالیبافان به صورت پراکنده و با دریافت پروانه های متمرکز و غیرمتمرکز در حال فعالیت هستند.
عباسپور بیان کرد: تحریم ها و وضعیت اقتصادی بازار در سال جاری گریبان گیر حوزه فرش هم بوده و از این وضعیت بی نصیب نمانده، بلکه باعث پایین آمدن صادرات شده است.
وی افزود: افزایش دو تا سه برابری قیمت در مواد اولیه تولید فرش و ثبات دستمزد قالیبافان نه تنها در خراسان شمالی بلکه در سراسر کشور به یکی از مشکلات این روزهای بافندگان تبدیل شده است.
عباسپور نبود شورای مزد در استان را از دیگر مشکلات حوزه فرش و بافندگان استان اعلام کرد و گفت: شورای مزد نزدیک به 6 سال پیش مصوب شده، در حالی که در خراسان شمالی این شورا به دلیل عدم همکاری بخش خصوصی تشکیل نشد، در حالیکه شورای مزد باعث ایجاد تعادل بین بخش فروش فرش بافته شده و بافنده می شود و امروز این تعادل در بازار استان دیده نمی شود و هر بافنده با مبالغ مختلف فعالیت می کند.
وی، با اشاره به مشکلات قالیبافان در سطح استان، عنوان کرد: یکی از مهم ترین و اولویت دار ترین مشکلات قالیبافان بحث بیمه قالیبافی است که با آغاز این طرح از سال ۸۹ تا تیر شش هزار و 782 نفر مشمول بیمه قالیبافی شدند.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اشاره به اینکه وضعیت بیمه بافنده ها اوضاع مناسبی ندارد، گفت: از مهر سال ۹۳ تا به امروز هیچ ابلاغیه و مصوبه ای مبنی بر بیمه قالیبافان ابلاغ نشده و البته طبق دستور سازمان تامین اجتماعی پالایش قالیبافان فعال و راکد انجام شده و سه هزار و 582 نفر از چرخه بیمه خارج شدند که تنها 3200 نفر از قالیبافان امروز مشمول بیمه می شوند.
وی هم چنین یکی دیگر از مشکلات حوزه فرش را عدم وجود زمان تنفس در دریافت تسهیلات بانکی اعلام کرد و گفت: از زمانی که یک بافنده، بافت فرش را آغاز می کند تا زمان فروش مدتی نیاز به کسب درآمد برای پرداخت تسهیلات دارد که اگر سیستم بانکی این همکاری را داشته باشد ، کمک بزرگی به حوزه فرش کرده است.
عباسپور، ادامه داد: فرش دستبافت خراسان شمالی در دو بخش فرش کردی و فرش ترکمن جرگلان موفق به دریافت نام و نشان در عرصه ملی و بین المللی شده و سومین اثر فرش از خراسان شمالی فرش دویدوخ موفق به ثبت ملی شده و برای ثبت بین المللی نیازمند تامین هزینه از مرکز ملی فرش است.
منبع: atraknews.com
نظر شما چیست ؟