امروز : دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲

|

دمای هوای شهر

نظری 300x188 - گردشگری منطقه با گسترش باغ‌های انار توسعه خواهد یافتترکمن نیوز-  خبرنگار و فعال رسانه‌ای شاغال‌تپه گفت: وحدت یاقوت‌های قرمز انار، باعث افزایش رزق و روزی مردم منطقه شده است.

به گزارش پایگاه خبری اخبار ترکمن‌؛ به دعوت “عبدالرضا نظری”خبرنگار با سابقه و فعال روستای شاغال‌تپه (آزاد‌تپه) شهرستان علی آباد کتول، برای بازدید و تهیه خبر و گزارش، از باغ های انار موجود در منطقه عازم روستا شدیم.

در بدو ورود به شاغال‌تپه، با استقبال گرم عبدالرضا نظری، مواجه شدیم و ایشان ما را به خانه ساده اما باصفای خود برد و مهمان سفره چای چورگ این مرد فعال و نکوصفت، شدیم.

در ابتدای امر، عبدالرضا نظری درخصوص پیشینه روستای شاغال‌تپه مطالبی بیان کرد و گفت: پیشینه تاریخی و سابقه سکونت در روستا قدمت بیش از ۳۰۰ سال پیش می‌رسد و بنا به گفته بزرگان و یاش اولی های روستا، طی 100 سال گذشته و یا قبل تر از آن، در اطرف روستا و اطراف شاغال‌تپه، درختان انار وحشی زیادی موجود بوده است و از آن در امور پزشکی و خوراکی مانند ناردان استفاده می کردند.

وی در ادامه سخنانش افزود: در گذشته های دور، به خاطر وجود زمین‌های حاصلخیز اغلب مردم منطقه با کشاورزی، کشت گندم و دامپروری و حتی با کشت انواع محصولات متنوع باغی، مشغول به امرار معاش و گذران زندگی بودند، اما اکنون شغل مردم این روستا بخصوص جوانان این روستا از دامداری و دام پروری خارج شده و به تولید مبلمان و باغداری روی آورده اند به طوریکه بیش از 20 کارگاه تولیدی مبل و حدود 50 هکتار باغ انار در این روستا وجود دارد.

نظری در ادامه سخنان خود گفت: چندین سال پیش، شخصی بنام آقای کریمی از خراسان با کارشناسی و بررسی زمین های منطقه به این موضوع پی می‌برد که زمین‌های منطقه می‌تواند برای کشت و باغداری انار و سایر میوه ها مناسب باشد. در ابتدا مردم منطقه موضوع را جدی نمی گیرند. اما به طور آزمایشی انار را کشت می کنند و در نتیجه محصول خوبی به بار می آید.

نظری 300x188 - گردشگری منطقه با گسترش باغ‌های انار توسعه خواهد یافت

وی افزود: انار این منطقه در سه مزه ملس، ترش و شیرین کشت می شود و اغلب انارهای باغ های این منطقه و حتی محصولات جانبی رب انار و آب انار، به شهرهای استان و خصوصا تهران و دیگر شهرهای بزرگ ارسال می شود.

نظری همچنین گفت: دستگاه‌ های سورتینگ یکی از مهم ترین دستگاه ها در بخش کشاورزی است که فرایند تفکیک و دسته بندی انارها را بر اساس سایز، رنگ، وزن و… انجام می دهند و سپس انارهای خوراکی، آبگیری و رب گیری جدا و دسته بندی می شوند. حتی پوست و دانه های باقی مانده انار نیز در مصارف دامی استفاده می شود و چیزی دور ریخته نمی شود و از تمام اجزای انار استفاده بهینه می شود.

عبدالرضا نظری در خاتمه سخنان خود گفت: انار، این میوه خوش رنگ با طعمی ملس، ترش و شیرین، از زمان‌های دور به عنوان نمادی از زندگی و فصل پاییز به شمار می‌آید که وحدت یاقوت های قرمز انار، در این منطقه باعث افزایش رزق و روزی مردم شده و گسترش باغ های انار، قطعا می تواند در جذب توریست و گردشگری منطقه را هم توسعه خواهد داد.

گزارش از: رستم جرجانی
خبرنگار و فعال رسانه ای

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز