امروز : چهارشنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۲

|

دمای هوای شهر

03c0c1e2 f877 42e2 9fe6 a3309bc20521 300x173 - گران فروشی نهاده های کشاورزی باعث نارضایتی کشاورزان شده استترکمن نیوز: گران‌فروشی و گران بودن محصولات کشاورزی به بهانه ارز نیمایی باعث نارضایتی کشاورزان شده است .

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛ گران‌فروشی نهاده‌های کشاورزی وارداتی همزمان با اوج گرفتن کشت و کار برنج وارد مرحله‌ای تازه شده است و سوداگران همچنان به بهانه نیمایی شدن تامین ارز مورد نیاز واردات ، از نیاز کشاورزان سوء استفاده می‌کنند.

این در حالی است که کشاورزان عواقب نیمایی شدن ارز برای سموم و کود کشاورزی را سال گذشته در دو مرحله با افزایش سه برابری قیمت ها طی مرداد ماه همزمان با کشت دوم برنج و مهر ماه همزمان با کشت محصولات پائیزه شامل گندم ، کلزا و علوفه تحمل کرده بودند و انتظار داشتند دستکم با کاهش نرخ ارز آزاد طی چند ماه گذشته، دیگر گران فروشی دست از سر آنان در سال جدید و آغاز کشت برنج بردارد.

در حال حاضر افزایش بی رویه و بی حساب و کتاب قیمت کودهای وارداتی « فسفاته » و « پتاسه » و سم علف کش « بوتو کلر » و آفت کش کرم ساقه خوار « دیازینون » کشاورزان را به ستوه آورده و بشدت دچار مشکل کرده است.

افزایش و نوسانات قیمت در حالی است که قیمت دلار در تیر ماه سال گذشته همزمان با برداشته شدن ارز یارانه ای دولتی حدود ۲۴ هزار تومان بود و اثرش را با افزایش ۲ تا سه برابری ، روی قیمت سموم گذاشته بود و در واقع کشاورزان در کشت دوم برنج متقبل گرانی ها شده بودند.

همچنین دومین مرحله افزایش قیمت سموم همزمان با آغاز کشت پائیزه هم قیمت دلار آزاد حداکثر به ۲۹ هزار تومان رسیده بود که در آن زمان هم برای دومین بار افزایش قیمت ها با دو برابر شدن بر کشاورزان تحمیل شده بود.

ظاهرا دو بار سوء استفاده از تغییر محل تامین ارز نهاده های کشاورزی برای سودجویان کافی نبود و اکنون برای سومین بار ، ارز نیمایی را همزمان با اوج گیری کشت برنج و فوری شدن نیاز شالیکاران به نهاده های کشاورزی وارداتی بهانه قرار داده اند و قیمت ها را بالا برده اند.

این در حالی است که اکنون قیمت دلار با کاهش دستکم پنج هزار تومانی نسبت به پاییز پارسال به ۲۴ هزار تومان کاهش یافته است.

کشاورزان می گویند که قیمت کود و سموم شیمیایی از سال گذشته تاکنون دستکم سه بار به بهانه ارز نیمایی دچار تغییر شده و قیمت ها هم طی این مراحل تا ۶ برابر افزایش یافته است.

بررسی های انجام گرفته از بازار نهاده های کشاورزی هم نشان می دهد که هم اکنون سم دیازینون ۱۰ درصدی در کیسه ۱۰ کیلویی به قیمت پنج میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به فروش می رسد.

این سم سال ۹۷ به قیمت ۶۰۰ هزار ریال عرضه می شد. سال ۹۸ به قیمت یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال رسید. تیر ماه پارسال پس از نیمایی شدن ارز مورد نیاز واردات ، به یک میلیون و ۶۰۰ هزار ریال افزایش یافت و در مهر ماه هم روی قیمت سه میلیون ریال متوقف شده بود.

گفتنی است براساس تحقیقات صورت گرفته هر کشاورز برای یک هکتار زمین به ۲۰ کیلو گرم از این سم نیاز دارد.

همچنین یکی دیگر از سموم بسیار مهم و کاربردی شالیکاری سم علف کش بوتاکلر یا « ماچتی » است که قیمت هر لیتر آن از ۱۹۰ تا ۲۱۰ هزار ریال سال ۹۷ به ۲۸۰ هزار ریال در سال ۹۸ رسید و پس از نیمایی شدن ارز در سال گذشته طی دو مرحله افزایش تا ۴۵۰ هزار ریال فروخته شد. قیمت این سم در حال حاضر هر لیتر به یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال افزایش یافته است.
بر اساس اعلام جهاد کشاورزی متوسط استفاده از علف کش در هر هکتار برنجکاری سه لیتر است.

فروشندگان سموم کشاورزی هم علاوه بر ایراد بهانه های رنگارنگ به خاطر رعایت نکردن قیمت مصوب و اعلامی ، از نیاز ضروری کشاورزان به این نهاده ها بدون تاخیر زمان آگاهی دارند و به همین دلیل هم بدون نگرانی از عواقب گران فروشی ، همچنان از « نیمایی شدن ارز » به عنوان ترجیح بند سودجویی خود استفاده می کنند.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز
احسان تولز