اما قبل از این هم چند جنگ در منطقهی خاورمیانه رخ داده بود و پناهندگان زیادی از کشورهای افغانستان و عراق و سوریه و یمن و لبنان و فلسطین و لیبی به کشورهای غربی سرازیر شده بودند. اما پذیرش آنها مثل اوکراینیها نبود.
آنها با سخت گیریهای زیادی مواجه شدند. خیلیها در دریا غرق شدند. خیلیها در اثر سرما و گرسنگی مردند. و هزاران نفر هنوز در کمپها نگه داری میشوند.
گرچه چند میلیون نفر را هم در طول چندین سال به عنوان پناهنده پذیرفتند.
کشورهای غربی از لحاظ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی توسعه یافته محسوب میشوند و به نقض حقوق بشر بسیار حساس هستند. اما این حساسیت را در همه جا یکسان نشان نمیدهند.
انسانیت حکم می کند ما فارغ از دین و مذهب و عقیده به همهی انسانها کمک کنیم. اما هنوز گرایشهای دینی و مذهبی و قومی در همه جای جهان خود را کم و بیش نشان می دهد.
از این گرایش پیشرفتهترین کشورهای متمدن هم در امان نیستند. گرچه آنها اقدامات تروریستی برخی از مسلمانان را بهانه میکردند. الیته این بهانه خیلی بی ربط هم نیست.
اگر از صدهزار پناهنده هم یک تروریست بیرون بیاید از یک میلیون نفر ده نفر میشود که رقم قابل توجهی است. البته افراد تروریست در میان مسیحیان افراطی هم پیدا می شود و چند سال پیش یک مسیحی افراطی در کشور نروژ حدود 76 نفر مسلمان را به قتل رساند و از عمل خود پشیمان نبود.
و یک تروریست هم چند سال پیش در کشور نیوزلند در دو مسجد شهر کرایست چرچ حدود 49 نفر مسلمان را به قتل رساند.
نخست وزیر این کشور خانم جاسیندا آردرن با پوشش حجاب با مسلمانان و بازماندگان این مصیبت تاسف بار ابراز همدردی کرد که در نوع خود بی نظیر بود.
به هر حال ما هنوز با وضعیت مطلوب که برای همه مردم جهان قابل پذیرش باشد خیلی فاصله داریم. حتی پیشرفتهترین کشورها با مردمان توسعه یافته با فرهنگ و متمدن از تعصبات دینی و مذهبی و قومی و نژادی در امان نیستند.
نوشته: امان محمد خوجملی
نظر شما چیست ؟