به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن های ایران، آنچه که ما سالیان قبل به عنوان خانواده در ذهن داشته ایم امروزه متحول شده است.بعضی این تغییرات ساختاری را به پیشرفت تکنولوژی و تحولات در حوزه های اقتصادی نسبت می دهند و برخی هم معتقدند فرهنگ جوامع انسانی در حالِ تکامل است.
در اینجا به چند تغییر بارز اشاره می کنیم که بی شک بهره ای در بر نداشته است:
1_در گذشته پدربزرگ، مادربزرگ و دیگر بستگان وابسته به یک جمع خانوادگی در تربیت فرزند دخیل بودند و این امر باعث می شد فرزند در هر سن و سالی قوانین را در چهارچوبِ محکمی ببیند و برای کج روی ها مبارزه نطلبد.
2_گاهی چند نسل از یک خانواده در یک منزل مسکونی زندگی می کردند و این زندگی دسته جمعی تعهدات را جدی تر”تعاملات را بیشتر و درجهِ انزوا و افسردگی را در فرزندان بسیار پایین می نمود.
3_تصمیم گیری در انتخاب های جوانان علیالخصوص ازدواج زیر نظرِ اعضای خانواده، عشیره و قوم صورت می گرفت و در وصلت های صورت گرفته آینده نگری اهمیت بسزایی داشت.
4-همچنین از آنجایی که احترام به بزرگتر به عنوان رکن اصلی قلمداد می شد درگیری و نزاعِ بینِ زوجین با میانجیگری بزرگان به پایان می رسید و از این لحاظ آمار طلاق و قتل های خویشاوندی پایین بود.
5_زن محوری در خانه و مرد محوری در بیرون از منزل در جای خود قرار داشت تا مساله استقلال عقیده برای کودکان حد و مرزی مشخص داشته باشد و درصد اشتباه کودکان کم باشد زیرا همانند فرزندان امروزی خلا نبود مادر در خانه به دلیل اشتغال وجود نداشت و عمدتا بزرگترین عضو خانواده(پدر) برای هزینه های زندگی تلاش می کرد تا زن نقش مادرانه خود را در تربیت فرزندان به بهترین نحو انجام دهد.
6_دید و بازدید”مشورت و همفکری جایگاه ویژه ای در نظام خانوادهِ گذشته داشت.
7_با وجود نبود امکانات رفاهی میزان رضایتمندی مردان از گذرانِ زندگی و حس خوشبختی در همسرانشان به مراتب بیشتر از زوج های امروزی بود زیرا زنان با حذف توقعات و بیگانگی با تجمل گرایی بار بزرگی از دوشِ مردان برداشته و ادارهِ امور زندگی را برایشان آسان تر می نمودند.
8_به دلیل جمعیت بیشتر فرزندان مردها زمان کمتری صرف تفریح های تک نفره می کردند و این چنین سلامت مردان که رأس هرم خانواده قرار داشتند در گذشته افزون تر بوده است.
نویسنده: فهیمه مقیسه
نظر شما چیست ؟