یادداشت-ترکمن نیوز- قدرتهای رسمی و غیر رسمی معمولاً دچار درگیری و تنش هستند. اگر قوای سه گانه و نهادهای برآمده از حکومت را قدرت رسمی حساب کنیم، مطبوعات و رسانه های آزاد و تشکلهای مدنی قدرتهای غیر رسمی محسوب می شوند که با فعال کردن افکار عمومی همیشه به قدرتهای رسمی تاثیر مثبت و منفی می گذارند.
آقای احمد رایجی یکی از فعالان رسانه ای در عرصه ی فضای مجازی استان گلستان هستند که با کانال تلگرامی خود بی مهابا مسئولان محلی و اجرایی را مورد انتقاد قرار می دهند. به نظر می رسد شجاعت او در بیان خطاها و نقطه ضعف مسئولان بیش از دیگران است. خیلی از نویسندگان به خاطر ترس یا به خاطر عدم اطلاع از کارهای مسئولان ویا به خاطر ملاحظات دیگر، نمی توانند وارد درگیری مستقیم با مسئولان اجرایی شوند.
این کار بی خطر و بدون هزینه نیست چون نفس درگیر شدن با قدرتمندان خیلی مهم است. کار او از این لحاظ قابل ستایش است. در نقد بیشتر نقاط ضعف و قوت وهر دو طرف قضیه در نظر گرفته می شود اما در انتقاد بیشتر نقاط ضعف بیان می شود تا نقاط قوت. این امر باعث دلخوری مسئولان می شود که چرا فقط آنها نقاط ضعف را می بینند و به آن زوم می کنند.
در میان دعوای استاندار و رایجی بیشتر نویسندگان و خبرنگاران طرف رایجی را گرفته اند و حق را به ایشان داده اند. شاید هم گرایشات صنفی و تعلقات گروهی سبب شده است که آنها حق را به ایشان بدهند. چون سابقه نشان می دهد طرف برخورد با مطبوعات و روزنامه نگاران و خبرنگاران و نویسندگان و روشنفکران دراثنای سالهای دوم خرداد 76 بیشتر قوه ی قضائیه بوده است.
در اکثر موارد هم با مجازات سنگین زندان و جریمه و بستن و تعطیل کردن مطبوعات روبرو شده اند. این سابقه ی ذهنی و عاطفی سبب می شود ما بدون در نظر گرفتن تمام جوانب قضیه به داوری بنشینیم که ممکن است خیلی منصفانه نباشد. ما نباید از هم صنفان و دوستان خودمان قدیس بسازیم و آنها را غیر قابل شکایت و مجازات بدانیم.در ضمن باید بدانیم بستن مطبوعات از موضوعیت افتاده و فضای مجازی هم در دست آنها نیست.
هرکس باید پاسخگوی اعمال خود باشد. چه خوب و چه بد. باید بدانیم شکایت استاندار از رایجی ادمین گرگان فردا برای چه بوده است؟ آیا شکایت استاندار به خاطر نقد وانتقاد بوده است؟ یا تهمت و افترا و نسبت دادن ادعای خلاف واقع؟ اگر شکایت به خاطر نقد و انتقاد بوده باشد خوب نیست. اگر به خاطر نسبت دادن تهمت و افترا بوده است باید در دادگاه اثبات شود.
اگر چنانچه دادگاه مطابق اصل 168 قانون اساسی با حضور هیئت منصفه و با حضور وکیل یا کلای مدافع عادلانه و منصفانه و بی طرفانه برگزار شود جای هیچگونه نگرانی نباید باشد. ما نباید با اعمال فشارهای بی جهت طرف مقابل را به انصراف از شکایت وادار کنیم.
بگذاریم قانون در حق ما اعمال شود. منتها اگر قانون عادلانه و منصفانه و بی طرفانه اجرا نشود به آن اعتراض کنیم. نه به وجود صِرف شکایت و برگزاری دادگاه. به نظرم این به صواب نزدیکتر است.
نوشته:امان محمد خوجملی
نظر شما چیست ؟