اخبارگنبدکاووس-ترکمن نیوز- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گنبدکاووس گفت: پژوهشسرا و کتابخانه تخصصی جرجان در گنبدکاووس احداث و راه اندازی می شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن های ایران، امیرعلی گلچشمه در گفت و گو با خبرنگاران شهرستان گنبدکاووس، با اشاره به اولویتهای کاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان در سال جاری، اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویتهای کاری توسعه و رونق محوطه برج تاریخی قابوس و سایت بزرگ گردشگری در این منطقه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گنبدکاووس با تاکید بر اینکه دومین اولویت کاری ما ادامه کاوشهای باستانشناسی در شهر تاریخی جرجان و نهایتا ثبت جهانی این اثر ملی است، خاطرنشان کرد: این شهر تاریخی که قدمتی بالغ بر یک هزار و 100 سال داشته و علاوه بر سیستمهای مدرن فاضلاب شهری و دانشگاه به دلیل پایتخت بودن در حکومت آلزیار مورد توجه است باید از دل خاک بیرون آمده و سپس برای ثبت جهانی آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه پایگاه میراث جهانی قابوس در حال حاضر یک متولی و مدیر ثابت دارد که در حوزه حفاظت، مدیریت و توسعه این پایگاه فعالیت میکند، تصریح کرد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته تلاش ما این است که ضمن تخلیه اماکن مجاور این اثر ثبت شده جهانی توسعه را در این محوطه ایجاد کنیم.
گلچشمه با اشاره به اینکه سومین اولویت کاری این اداره پیگیری جدی پروژههای عمرانی در دست اجراست، ادامه داد: پارک آرامش واقع در سایت آستان قدس امامزاده یحیی بن زید (ع) پس از انعقاد تفاهمنامه میان اداره میراث فرهنگی و اوقاف و امور خیریه ساخته خواهد شد که در حال حاضر مبلغ 100 میلیون تومان اعتبار از سوی میراث فرهنگی تخصیص پیدا کرده و پیمانکار مشغول اجرای مطالعات نهایی خود است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گنبدکاووس با بیان اینکه طرح این پارک از سوی اداره اوقاف و امور خیریه تهیه شده و اجرای آن بر عهده ماست، تصریح کرد: مشارکت و همکاری ما به دلیل همجواری این پارک با شهر تاریخی جرجان و همچنین با هدف توسعه و افزایش گردشگری در سطح شهرستان است.
گلچشمه از احداث پژوهشسرای تاریخی جرجان و کتابخانه تخصصی در محل غسالخانه سابق آستان امامزاده یحیی بن زید (ع) خبر داد و گفت: این محل با کاربری فرهنگی و کتابخانه به صورت موقت و به دلیل عدم وجود مکان مناسب به عنوان غسالخانه مورد استفاده قرار گرفته بود که با تاسیس مکان جدید تمامی فعالیتها در این مکان متوقف و برنامههای اجرایی برای تبدیل این مکان به پژوهشسرا و کتابخانه آغاز شده است.
لینک عضویت کانال تلگرام
نظر شما چیست ؟