ترکمن نیوز: این روزها پزشکان زن بسیارند، اما در گذشتهی نهچندان دور اینچنین نبود.
برای مثال در انگلستان درس خواندن در رشتهی پزشکی تا اواخر قرن ۱۹ برای زنان ممنوع بود. البته زنانی بودند که بر این حق پافشاری کرده و راه را برای آیندگان باز کردند، از جمله دکتر الیزابت گرت اندرسن.
اندرسن در سال ۱۸۳۶ در خانوادهای ثروتمند متولد شد. به سیاق زمانه انتظار میرفت که خیلی زود شوهر کند و بانوی خانه شود، اما ملاقات با دو زن پیشرو او را به فکر پزشک شدن انداخت.
این تصمیم او در آن زمان بسیار غیرمنتظره بود، تا حدی که مادرش خود را در اتاق حبس کرد تا او را منصرف کند.
اندرسن که در تصمیمش برای پزشک شدن مصمم بود به موسسات آموزش پزشکی متعددی رفت، اما هیچکدام او را نپذیرفتند.
در نهایت به ناچار در دورهی پرستاری بیمارستان میدلسکس ثبت نام کرد و در کلاسهای پزشکی مخصوص مردان شرکت کرد، اما به دلیل شکایت همکلاسیهایش بیرونش کردند.
چندی بعد، چون انجمن داروسازان در شرایط آزمونهایش جنسیت را ذکر نکرده بود، اندرسن توانست در آزمونش شرکت کند و پزشک شود.
انجمن بلافاصله قوانینش را تغییر داد تا زنان دیگر نتوانند این آزمونها را بدهند. اندرسن داروخانهای برای زنان در لندن تاسیس کرد و پزشک مهمان بیمارستانی شد.
کمی بعد اندرسن ازدواج کرد و صاحب فرزند شد. از آنجا که در گرفتن مدرک پزشکی مصمم بود به فرانسه رفت و آنجا مدرک گرفت.
البته وقتی برگشت در انگلستان مدرک او را به رسمیت نشناختند. اندرسن در سال ۱۸۷۲ بیمارستانی برای زنان تاسیس کرد که برای اولین بار دانشجوی زن میپذیرفت.
پافشاریهای اندرسن بر حق پزشک شدن زنان در نهایت نتیجه داد و انگلستان در سال ۱۸۷۶ به زنان اجازه داد که در حرفهی پزشکی مشغول به کار شوند.
اندرسن بعد از بازنشستگی در سال ۱۹۰۲ به شهر آلدبرا رفت و در سال ۱۹۰۸ شهردار آنجا شد؛ اولین زنی که در انگلستان به سمت شهردار رسید.
✍️ الهام نظری/موسسه اندیشه زندگی سالم گلستان