به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ در سالهای گذشته محققان تلاش کرده بودند از لیزر برای انتقال تصاویر ویدئویی فوق دقیق در زیر آب استفاده کنند و فناوری جدید که آکوآ – فای نام گرفته مبتنی بر همین فناوری لیزری است.
اما داستان زیر آب چیزی دیگری است. در زیر آب انتشار امواج رادیویی به سادگی هوا نیست و کلا رسانهای با جنسی متفاوت داریم. به همین دلیل، تا کنون دو زیردریایی نزدیک به هم نمیتوانستند از طریق وایفای یا بلوتوث با هم در ارتباط باشند.
دو غواص زیر آب نمیتوانند از یک هاتاسپات مشترک استفاده کنند یا انتقال دیتا انجام دهند.
خوشبختانه، دانشمندان موفق شدند اولین شبکه وایفای را در زیر دریاها و اقیانوسها راهاندازی کنند تا رسما وایفای زیر آب داشته باشیم. غواصان با استفاده از این سیستم و ارسال پرتوهای نوری به سطح دریا میتوانند تبادل اطلاعات داشته باشند یا ویدیوهای خود را سریعا در اینترنت پخش کنند.
با کمک این فناوری غواص میتواند اطلاعاتی مانند تصاویر یا ویدئو را از یک موبایل در زیر آب برای افراد دیگر روی آب ارسال کند. این اطلاعات ابتدا به شکل امواج رادیویی به دستگاه کوچکی منتقل میشوند که روی مخزن هوای غواص قرار گرفته است.
به این منظور باید ابزار کوچکی در کف کشتیها نصب شود تا دادهها از طریق آن بین غواصها رد و بدل شود. ابزار مذکور مجهز به یک ریزرایانه است که دادههای رادیویی را به پالسهای نوری فوق سریع مبدل میکند که هر یک از این پالسها میتوانند معادل صفر یا یک در کدهای باینری باشند.
پالسهای مذکور با استفاده از فناوری لیزری 520 نانومتری یا از طریق ال.ای.دیهای خاص سبز رنگ ارسال می شوند. ال.ای.دیهای مذکور قادر به ارسال دادهها در فواصل کوتاه با مصرف اندک برق هستند. در صورت استفاده از لیزر مسافت طی شده بیشتر میشود اما به مصرف برق بیشتری نیاز است.
اطلاعات رسیده به دستگاه نصب شده در کشتی از طریق ریزرایانه آن به فیلمها و عکسهای عادی قابل مشاهده مبدل میشود و فایلهای مذکور در نهایت از طریق ماهواره در اینترنت آپلود میشوند.
نظر شما چیست ؟