اخبار اسبدواني-تورکمننيوز- گنبد کاووس و اسب، واژگانی هستند که از دیرباز با هم عجین شدهاند و بخشی از فرهنگ این شهرستان را ساخته اند. این حیوان نجیب و اصیل که در این دیار تباری دیرین دارد، علاوه بر فرهنگسازی، بخشی از رونق اقتصادی و نشاط اجتماعی این خاک را نیز به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوارکاری، وجود چابکسواران تیز تاز که از عوان کودکی با این عرصه دم میخورند، بروز مشاغلی که از قبل وجود این موجود به بازار کار آمده اند و از همه مهمتر میدانگاهی عظیم اسبدوانی این شهرستان که قدمتی بیش از پنجاه سال دارد و از سالیان دراز در فصول برگزاری مسابقات وعده گاه علاقه مندان به رقابت های اسبدوانی از شهرها و کشورهای گوناگون بوده است از این جملهاند.
شور و نشاطی که در روزهای آخر هفته در میان علاقه مندان به این رشته ایجاد می شود و حضور خیل تماشاگران در میدان گاه رقابت، صحنه های جذابی را ایجاد می کند که نشان از سرزندگی مردم این بلاد دارد و بهانه ای زیباست برای تجدید دیدارها و افزایش مهرها.اما آنچه که در کنار همه شور و نشاط و هیجان جاری در این رقابتها ، چند سالی زخمی ناسور بر پیکر این عرصه گاه شیرین وارد کرده بود و گاه تلخی هایی را به کام این دیر پیر می کرد ، مدیریت غیر بومی حاکم بر این رقابتها بود که گاه نیز با سوء مدیریت عرصه را تلختر و تنگتر می کرد.
قدرتمندانی از راه دور، بنا به آنچه مصلحت اندیشی می پنداشتند و تصور می کردند که توان مدیریتی بهتری دارند و یا هر چیز دیگر که مجال و مقال گفتنش نیست سالها مدیریت رقابت های اسبدوانی گنبد کاووس را بر عهده خود داشتند در حالی که بیشتر زحمت برگزاری رقابت بر گرده بومیان منطقه بود که صد البته سود چندانی از این خون دل خوردنها و عرق ریختنها نمیبردند. و در همه این سالها چیزی که از بالانشینان به گوش میرسید این بود که این مجموعه و برگزاري کورسها جز زيان چيزي دربرندارد.
با این احوال، سال گذشته بود که با تلاش های مجدانه مسئولان شهر سرانجام عرصه مدیریت مستقل میدان اسبدوانی گنبدکاووس و برگزاری این رقابتها به مدیران بومی شهرستان داده شد ، اتفاقی مبارک که باعث دیگرگونی شرایط حاکم بر این میدانگاه 118 هکتاری و رقابتهای اسبدوانی شد.
از پس گذر این یک سال آنچه که به همت مدیریت بومی، در میدان اسبدوانی گنبدکاوس رخ داده است نشان دهنده آن است که می توان با وجود مدیریتی دلسوز و کارآمد از جایگاهی که به باور بسیاری زیان ده است و فعالیت در آن به لحاظ اقتصادی به صرفه نمی باشد،محلی درآمدزا ایجاد کرد که هم باعث رونق بیشتر فضای فیزیکی مجموعه شود و هم رونق در برگزاری رقابتها شود.
از این جمله اتفاقات مبارک می توان به خریداری تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری برای مجموعه اسبدوانی ،برق کشی و تقویت روشنایی مجموعه، احداث جاده کمربندی به جهت تسهیل در رفت و آمد علاقه مندان و کم کردن بارترافیکی مجموعه سوارکاری که از معضلات دیرینه این مکان بود.کاشت 1700 نهال درخت جهت بهسازی فضای سبز مجموعه،بهسازی اتاقهای اداری این مجموعه معظم ،بهسازی و تعمیر فضای استخر مجموعه سوارکاری که از دیرباز محل استفاده علاقه مندان به ورزش شنا بوده و تا مدتها پیش در وضعیتی نابسامان به سر می برد و حال با مدیریت مستقیم مدیران مجموعه سوارکاری از سوئی محل مناسبی برای درآمد زائی شده است و از طرفی دیگر بستری مناسب تر برای بهره برداری فراهم شده است و افزایش 60 درصدی جوایز مسابقات که به مبلغی حدود دومیلیاردو هفتصد میلیون تومان رسیده است و انگیزه حضور جدی تر مالکان و چابکسواران را بیشتر کرده است.
مجموعه سوارکاری گنبدکاووس، حال با مدیریت بومی خود که طبعا دلسوزتر از پیش برای این عرصه تلاش می کند،حالی بهتر دارد اما نگاه داشتن این حال خوش نیاز به توجه بیشتر مسئولان شهری و استانی دارد.
بستر گسترده میدان اسبدوانی گنبد که جایگاهی مهم و کارآمد جهت سرمایه گذاری و بهره برادری های مفید بسیار است، بی شک نیازمند توجه و سرمایه گذاری است تا از پتانسیل های موجود در آن به بهترین نحو ممکن استفاده شود ،اتفاقی که طبعات مثبت فراوانی برای منطقه خواهد داشت،چه به لحاظ فرهنگی و چه اجتماعی و اقتصادی.
حال که در آستانه برگزاری فصلی جدید از این رقابت ها هستیم جا دارد نگاهمان کمی بیشتر به این میراث برجای مانده باشد و با رها کردن دشمنی ها و گاه غرض ورزی های مغرضانه و شخصی،که در مواقعی بوی منفعت طلبی فردی نیز از آن بلند می شود،اگر دلی داریم که برای آبادی اش دل دل می کند،به مهر دستمان را به سوی هم دراز کنیم تا به اتکای همت و اندیشه تمام دغدغه مندان راستین،در آینده ای نزدیک شاهد رونق بیش از پیش این مجموعه ارزشمند باشیم.
گروه خبر تورکمننيوز
https://telegram.me/TurkmensNews
منبع: sepehrkhabar.com
نظر شما چیست ؟