به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ وزیر امور خارجه ازبکستان گزارشاتی را در مورد ابعاد اصلی و نتایج به دست آمده در سیاست خارجی ازبکستان که آسیای مرکزی در اولویت قرار دارد، در اختیار طرف آلمانی قرار داد.
وزرای امور خارجه علاقمندی متقابل خود را برای تقویت دیالوگ سیاسی در سطوح عالی و بالا، تداوم سفرها و تبادل تجربیات، سازماندهی مراسمهای مشترک در ابعاد مختلف ابراز داشتند.
همچنین بر ضرورت گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی از جمله از طریق صادرات به بازار آلمان کالاهای دارای قابلیت رقابت، اجرای طرحهای مشترک با جذب شرکتهای بزرگ آلمانی تاکید شد.
همچنین گزارشاتی در مورد ماهیت و اهمیت اصلاحات قانون اساسی در دست انجام در این کشور که پایه حقوقی را ایجاد و استراتژی توسعه بلندمدت ازبکستان را تضمین میکند، در اختیار طرف آلمانی قرار گرفت.
پیشنهاداتی برای تعمیق روابط فرهنگی به ویژه در زمینه آموزشی و علمی مورد بررسی قرار گرفت.
وزرای امور خارجه بر اهمیت تقویت همکاریها در زمینه تامین حقوق بشر تاکید و خواستار برقراری دیالوگ بین مرکز ملی حقوق بشر ازبکستان و موسسه آلمانی حقوق بشر شدند.
ناراف از کارشناسان آلمانی برای حضور در نشست جهانی آموزش حقوق بشر که قرار است روزهای 5 و 6 دسامبر سال جاری میلادی در شهر «تاشکند» برگزار شود، دعوت کرد.
روسای دستگاههای سیاسی دو کشور ابعاد همکاریهای متقابل در زمینه حفاظت از محیط زیست از جمله در چارچوب برنامه ملی «یاشیل مکان» (محیط سبز) و ابتکار وزارت امور خارجه آلمان «آسیای مرکزی سبز» را بررسی کردند.
بربوک تلاشهای ازبکستان را در مبارزه با پیامدهای بحران دریاچه آرال بسیار ارزشمند خواند و آمادگی خود را برای بررسی امکانات اجرای پروژههای معین زیست محیطی و اجتماعی در منطقه دریاچه آرال اعلام کرد.
طرفین همچنین در مورد برخی موضوعات بین المللی و منطقهای از جمله اوضاع کنونی افغانستان تبادل نظر کردند.
آلمان در تاریخ 31 دسامبر سال 1991 میلادی استقلال ازبکستان را به رسمیت شناخته و در تاریخ 6 مارس سال 1992 میلادی میان دو کشور روابط سیاسی برقرار شده است.
نظر شما چیست ؟