به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ گنبدکاووس یکی از معدود شهرهایی است که در کشور از بدو تاسیس شهر بوده و با اصول و اسلوب مبلمان شهری طراحی شده است.
روزگاری بود درختان چنار برخی خیابان های گنبد به ویژه در خیابان امام خمینی، شریعتی، بعثت، وشمگیر و دارایی و سایر خیابانها و معابر این شهر بخش بالایی درختان به هم پیوسته بود و معبری سبز و زیبا ایجاد می کرد که علاوه بر آن سایه این درختان در تابستان دل انگیز و فرح بخش بود.
از خود میپرسیم آیا در آن زمان این تیرها و سیمهای برق نبود؟!
صد البته که در آن زمان هم وجود داشت!!! اما چرا با این درختان بینوا اینگونه ظالمانه برخورد میشود و هر ارگانی به خودش اجازه میدهد تا با فرستادن چند کارگر به جان درختان زنده بیافتد و آنها را قلع و قمع کند.
درجهان به ویژه میهن اسلامی ما قوانین بسیاری برای حفاظت و پاسداری از این موجودات زیبا وجود دارد که از توصیه های قرآنی و دین مبین اسلام نشأت گرفته است.
حال سوال این است که آیا دستگاه ها و ارگانهای اداری، می توانند به بهانه رفع خطر، با این روش فجیع درختان شهرمان را هرس کنند و چهره درختان نگونبخت را همانند کلهای که کچلی گرفته باشد بدشکل و ناموزون سازند.
و یا در برخی موارد چنان چهره درختان مشوش و پریشان است که ناخودآگاه آدم یاد موهای «انشتین» میافتد.
درختان به ویژه گونه چنار در گنبدکاووس برای اکثر ساکنینش به ویژه متولدین دهه 50 به قبل خاطره است و برخی درختان در شهر یادگاران با ارزش به شمار می روند.
انتقال کابل ها به زیر زمین و پیشگیری از سرقت روز افزون
روزی نیست که در شبکه های مجازی خبر سرقت کابل فلان خیابان نرسد، آیا در دستگاه های متولی تاکنون برآورد نشده که هزینه انتقال کابلهای برق به زیر زمین از هزینه کابل کشی مجدد سیم های برق و مخابرات سرقت رفته بسیار کمتر است.
آیا هزینه هرس غیر اصولی درختان شهری بیش از هزینه پیشگیری اصولی اتصال سیمها و از بین رفتن تدریجی درختان نیست؟!
فواید درختان و توسعه فضای سبز را فراموش نکنیم
گنبدکاووس مرکز ترکمنصحرا است و استان گلستان جزو استانهایی است که بیش از ۷۰درصد آن بیابانی است و نامگذاری این استان تاکنون به زیان این منطقه کم برخوردار و محروم شده است.
گلستان یادآور جنگل ها، بوستانها، منطقه سرسبز و خوش آب و هوا است که در کشور هرکس نام این استان را میشوند ناخودآگاه فقط بخشی که سبز است را به یاد می آورد و اصل موضوع صحرا و بیابان بودن آن به دست فراموشی سپرده شده و اعتبارات این استان نیز متضرر نام زیبایش میشود.
کاش همان ترکمنصحرا میماند!!! چراکه میتوانستیم از اعتبارات استانهای گرم و بیابانی جنوب کشورمان برخوردار باشیم.
گنبدکاووس در فصل گرما حتی دمایش بیش از مناطق جنوب کشور اعلام شده است و امسال ما زمستانی نداشتیم و ندیدیم.
در سالهای پیش از 1397 از اوایل ماه آذر شاهد بارش برف و یخبندان در مرکز ترکمنصحرا بودیم و اکثر زمین های این شهرستان سفید پوش می شد.
در 2 سال اخیر بارها شاهد هجوم ریزگردها و گرد و غبار به مناطق روستایی و شهری بودیم و همچنان صحرا در حال پیشروی است و بیش از پیش نیاز انسان ها به فضای سبز و درختان قوی که بتوانند در مقابل گرما و ریزگردها مقاومت کند ملموس است.
نظارت فضای سبز شهرداری
مبلمان شهری و زیباسازی شهری که توسعه فضای سبز از مهم ترین بخشهای آن است متولی جز شهرداری ندارد.
مالکان واقعی درختان شهر همانا مردم و شهروندان هستند و شهرداری مجری و خادم مردم است که با نظارت و مدیریت شورای اسلامی شهر انجام وظیفه می کند.
بهتر است کارشناسان فضای سبز در هرس درختان سطح شهر نظارت مستقیم داشته باشند و سعی کنند درختان به زیبایی و اصولی هرس شوند.
گزارش از : یاشار نیازی
نظر شما چیست ؟