از این منظر نگارنده مراتب خوشوقتی خویش را اعلام میدارد چرا که این نیت و امید نه تنها در مراسم عروسی به طرفیت داماد کجاوه شادی تاکنون برقرار گردیده است بلکه اخیرا شاهد اینگونه مراسمات همایش گونه در محل طرفیت دختر و عروس کجاوه دم بخت به یدک ساربان شتر صحرایش را شاهدش هستیم. و چه بسا شاید تاثیرات چنین حرکتهای نوگرایانه و تابوشکنانه بوده است که امروزه گاهگداری نیز میبینیم و میشنویم که دختران و زنان صحرا نیز دست بکار خوانندگی و دوتار نوازی شدهاند.
چند سال پیش در روستای کوچک اولوم از توابع گنبد دوست بزرگوار جناب آقای یحیی یاری در مراسم عروسی دخترش بچه های ترکمن صحرا را دعوت به چنین مراسمی نمودند.که در آن روستای کوچک با طایفه کوچک در نوع خود کار سخت و در حکم تابو شکنی بوده است.
دوم. روستای تاتارعلیا درست روبروی روستای هیوهچی، این نوعی دیگر از آن مراسم در شب عروسی دختر یک نوازنده (خالیفا سازاندا) معروف ترکمن یعنی ابراهیم جرجانی اتفاق می افتاد که شب به یاد ماندنی را با حضور خنیاگرانی از جای جای منطقه حتی از خطه جرگلان و تربت جام را رقم زدند.
و سوم. دوست دیگرمان در شهر بندرترکمن آقای حاجی دوری کوثری (کوسه لی) دیشب پیام دعوت مراسم از نوع اشاره نمونه های بالا فرستاده بودند. که برگزاری شب ساز و آواز دوتار و غیجاق در عروسی دخترشان در در نوع خود منحصر به فرد بوده و شاید نقطه عطفی در حرکت اجتماعی و فرهنگی منطقه بوده باشد.
چون با توجه به فعل و انفعالات و دلزدگیها و در جازنیهای فرهنگی و اجتماعی کنونی چنین حرکتهای جدید ؛ ممکن است از بعد و نگاهی دیگر جامعه را از نظر روحی -روانی شارژ نماید.
امید است روند مستدام باد.
✍️رشید نافعی
عضو هیات تحریریه ترکمن نیوز
نظر شما چیست ؟