ترکمن نیوز: گاهی اوقات بحرانهایی مانند سیل و زلزله وطوفان و بیمارهای مسری مانند کرونا و شورشها و اعتراضات خیابانی فضایی را بوجود می آورند که مسئولین عالی رتبه ی اجرایی برای کاستن از بار فشارها در جواب مخالفان خود سخنانی به زبان می آورند که از رازهای مگو می باشد. این سخنان هر گز در فضای عادی گفته نمی شود. اگر یادمان باشد حسن روحانی در اعتراضات دی ماه سال 96 گفته بود از 360 هزار میلیارد تومان بودجه کشور 200 هزار میلیارد تومانش در اختیار دولت نیست. اما نگفت دراختیار کیست وچگونه خرج کرده اند؟ قطعاً این ماجرا قبلاً هم سابقه داشته تا حالا نیز ادامه یافته است. اما کسی از آن خبر نداشت. اعتراضات مردم سبب شد که بر ملا شود. اخیرا رئیس جمهور سابق محمود احمدی نژاد هم در فایل تصویری کوتاه گفته است. به من گفته اند: ((ای ملت! اگر وضع مردم خوب شود اینها زیربار ما نمی روند. گفتم: انشاء الله خداوند این بار شماها را از ریشه بکند. یعنی همه ی ملت در رنج باشند تا یک تعداد آدم سر پستها باشند. رفقای ما آمدند همین تفکر را بشکنند. بزرگترین بت پرستی اینه)).
سخنان احمدی نژاد معنای بسیار مهمی دارد. اگر انسان آنرا خودش نبیند و نشنود باور نمی کند. این سخن احمدی نژاد سخنان پادشاهان سابق ایران را به ذهنها متبادر می کند که گفته بودند: ((پادشاه اگر بخواهد حکومت کند ملت را گرسنه نگه دارد تا ملت دستشان به غیراز معیشت به هیچ چیز نرسد تا فرصت اعتراض پیدا نکنند)). یعنی برای پادشاهان سابق ایران غیر ازتداوم حکومت خود چیز دیگری معنا نداشت. آیا مسئولان ما سخنان اخلافشان را باور کرده اند؟ آیا از رفاه و آسایش مردم می ترسند؟ یعنی مردم در رفاه و آسایش باشند خطرناک است؟ ما که تا به حال از مردم گرسنه و بی پناه می ترسیدیم. اعتراضات سالهای 96 و 98 به همین طبقه تعلق داشت.
گفته می شود ایران در صدر کشورهایی است که در آن فرار مغزها و سرمایه ها جریان دارد وکسی هم در فکر حل آن نیست. برای خودِ من همیشه این سئوال مطرح بوده است که چرا مسئولان در فکر حل این مشکل نیستند؟ چرا در این خصوص حساسیت وجود ندارد؟ تربیت یک پزشک و یک مهندس برای کشور هزینه های زیادی ایجاد می کند. چرا این سرمایه ها نصیب دیگر کشورها شود؟!! آیا مسئولان دوست دارند از شر این آدمهای باسواد و متخصص خلاص شوند که برایشان مزاحمت ایجاد نکند؟ وقتی سخنان احمدی نژاد را شنیدم این سئوالها مثل یک فیلم از ذهنم می گذشت. گفتم: نکند خدای نکرده سخنان ایشان درست باشد؟!!! امیدوارم احمدی نژاد این سخن را تکذیب کند که نگفته است و برداشت وتحلیل ما هم اشتباه باشد.
دکتر مسعود نیلی یکی از اقتصاددانان مشهورکشور بعد از اعتراضات خیابانی مردم در سال 96 گفته بود اگر بخواهیم همین وضعیت را حفظ بکنیم سالانه حدود 70 تا 100 میلیارد دلار به سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم. از آن موقع تا حالا به خاطر تحریمهای ظالمانه ی دولت امریکا نه تنها سرمایه گذاری عمده ی خارجی صورت نگرفته است بلکه شرکتهایی هم قبلاً در ایران سرمایه گذاری کرده بودند به خاطر ترس از مجازات امریکاییها از ایران رفتند. سرمایه گذاران داخلی هم در کارهای تولیدی سرمایه گذاری نمی کنند. آنها سرمایه هایشان را بیشتر به ارز و طلا و مسکن و زمینهای شهری تبدیل کرده اند که بر اثر تورم قیمتهایشان چند برابر می شود. یکی دوسال است که طبق آمارهای رسمی دولت رشد اقتصادی کشورمنفی یا در حد صفر درصد می باشد. جمعیت هم سال به سال بیشتر می شود وبه تبع آن بیکاری هم افزایش پیدا می کند. در اینجاست که گفته های احمدی نژاد معنی پیدا می کند و آدم به فکر فرو می رود و در دور و درازهای گذشته غرق می شود.!!
آیا روحانی و احمدی نژاد برای مردم نوک کوه یخی را نشان داده اند که نود درصد آن زیر آب می باشد؟ آیا مردم باید خودشان از این مجمل حدیث مفصل را بخوانند؟ یا آنها به خاطر رقابتهای سیاسی برای مردم اطلاعات نادرستی داده اند؟ هاشمی رفسنجانی هم یک بار گفته بود من فلانی را دیده ام که خاویار می خورد که بعد فهمیدم که خیار بوده است. من اعتقادم این است این نوع سخنان اگر درست باشد؟ چون ما این سخنان را از فضای مجازی می گیریم تا گویندگانش تکذیب نکنند درست تلقی می شود. در این صورت حاوی معناهای متعددی است که نباید از کنار آن به راحتی گذشت. سیرت و صورت واقعی اوضاع را از آن بیرون کشید و به مردم نشان داد. کار نویسندگان رمز گشایی از رازهاست تا با هوشیاری مردم جلوی خطاها گرفته شود. اگر نویسندگان بتوانند چنین اهدافی را به ثمر برسانند به اهدافشان رسیده اند.
امان محمد خوجملی
نظر شما چیست ؟