به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ آنه محمد قرنجیک در گفت و گو با خبرنگار ترکمننیوز اظهار کرد: نماز جمعه از اسفندماه سال گذشته به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود و بعد از گذشت 6 ماه از برگزاری آخرین نماز جمعه در گنبدکاووس، 7 شهریورماه مجوز برگزاری نمازجمعه صادر شد که با استقبال مردم مسلمان منطقه و حضور باشکوه انبوه نمازگزاران را شاهد بودیم و نماز با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
وی افزود: یک روز قبل از برگزاری نماز جمعه برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی، جهت هماهنگی هیات امنای مصلی با مسئولین شبکه بهداشت شهرستان جلسهای در دفتر مصلی برگزار شد.
قرنجیک در ادامه گفت: طبق هماهنگی انجام شده و تاکید دستورالعملهای بهداشتی از طرف شبکه بهداشت گنبد محل برگزاری نماز جمعه کاملا ضد عفونی شد و محل نشستن نمازگزاران نیز با فاصله های منظم 2 متری علامتگذاری شد.
عضو شورای اسلامی شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان گنبدکاووس خاطر نشان کرد: روز برگزاری نماز جمعه از طرف هیات امنا و انتظامات مصلی به همه نمازگزاران جهت رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی به خصوص استفاده از ماسک تاکید شد و خادمین مصلی، انبوه نمازگزاران را که در ساختمان اصلی جا نشده بودند به ساختمان مجاور و محوطه باز مصلی هدایت کردند تا از هرگونه ازدحام جلوگیری به عمل آید.
قرنجیک تصریح کرد: اکثریت مردم با فرهنگ و مومن نمازگزار با ماسک حضور یافته بودند و تعداد اندکی که ماسک نداشتند از طرف خادمین مصلی جهت دریافت ماسک که از محل نذورات مردم تهیه شده بود، به دفتر مصلی هدایت شده و در قبال اخذ وجه، ماسک در اختیارشان گذاشته شد.
تاریخچه احداث مسجد و مصلی بزرگ اهل سنت شهرستان گنبدکاووس
عضو هیات امنای مصلی اهل سنت در ادامه گفت: از آغاز انقلاب شهر گنبدکاووس به عنوان دومین شهربزرگ و پرجمعیت در شرق استان های مازندران و گلستان، به علت نبود مسجد و مصلی بزرگ که در شأن مردم مسلمان منطقه باشد نماز جمعه اهل سنت به صورت متمرکز برگزار نمی شد.
قرنجیک افزود: در شهر گنبدکاووس چندین دهه به علت انبوه شرکت کننده نمازگزاران، نماز جمعه در دهها مسجد و محلات مختلف شهر به صورت پراکنده برگزار میشد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان گنبدکاووس افزود: ساختمان بزرگ مصلی اهل سنت با کمک خیرین و همت مردم مومن با زیربنای 5 هزار مترمربع در زمینی به مساحت 14 هزار مترمربع در روستای گدم آباد در غرب شهر آماده بهره برداری شد، هرچند هنوز از آن ساختمان آرمانی مسجد مورد نظر مردم مسلمان این شهر فاصله داشت.
قرنجیک تصریح کرد: بدینسان اولین نمازجمعه متمرکز شهر گنبدکاووس در ۲۷ آبان ماه ۱۳۸۴ کلید خورد و با اینکه ساختمان مسجد نیمه کاره بود جمعیت بسیار عظیم از نمازگزاران حضور یافتند و نماز جمعه هرچه باشکوهتر برگزار شد.
وی افزود: تاکنون بخش عظیمی از ساختمان مسجد و مصلی ساخته شده و از زمان بهره برداری تاکنون با پیگیری هیات امناهای وقت و مردم مومن و خیرین عزیز، ساختمان به مرور تکمیل و گسترش یافته است.
عضو هیات امنای مصلی خاطرنشان کرد: علاوه بر عمران ساختمان مصلی تجهیزات بسیار زیادی نیز در مصلی تاکنون نصب شده است از قبیل سیستم سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع و مصلی اهل سنت گنبدکاووس در حال حاضر به لحاظ زیبایی و ظرفیت نمازگزاران، یکی از زیباترین و بزرگترین مساجد کشور میباشد.
وی گفت: ساختمان حال حاضر مسجد و مصلی اهل سنت ظرفیت بیش از ۱۰ هزار نمازگزار را دارد و علاوه بر آن در مجاورت ساختمان اصلی، ساختمانی در دو طبقه به مساحت ۴ هزار و ۲۶۰ مترمربع در حال احداث میباشد که هم اکنون اسکلت و سقفهای آن تکمیل شده و در زمان پیک نمازگزاران، بخصوص در ماه مبارک رمضان، جهت ادای فریضه نماز از آن استفاده میشود.
آنه محمد قرنجیک در پایان گفت: به نمایندگی از هیات امنا و خادمین زحمتکش مصلی، از مردم شریف، مومن و با فرهنگ شهرستان گنبدکاووس به جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی تقدیر و تشکر میکنم به ویژه معدود نمازگزارنی که با خود جانماز (نمازلیق) همراه آورده بودند.
همچنین در راستای سلامت نمازگزاران و تداوم برگزاری نماز جمعه در هفتههای آتی، از تمامی مردم مومن و همشهریان تقاضا داریم که همراه خود ماسک داشته و با ماسک وارد مسجد شوند و در نقاط علامت گذاری شده، بنشینند و حتما و حتما با خود جانماز (نمازلیق) شخصی بیاورند.
از خیرین عزیز تقاضا داریم مثل همیشه، با کمک های مالی خود، هیات امنا را در تکمیل ساختمان مصلی از جمله، اجرای نمای سنگ درب ورودی اصلی و اجرای پرده کشسان زیر گنبد مصلی برای تکمیل سقف کاذب ساختمان، یاری نمایند.
گزارش از: یاشار نیازی
نظر شما چیست ؟