گنبدکاووس-ترکمن نیوز- جانشین دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان گفت: دستگاه «ایکس ری» در پایانه مرزی اینچهبرون نصب میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ترکمن نیوز، حبیب سیفی پیش از ظهر امروز در نشست مشترک با فروشندگان عمده گوشیهای تلفن همراه شهرستان گنبدکاووس که در سالن جلسات فرمانداری ویژه شهرستان گنبدکاووس برگزار شد، با اشاره به اینکه قاچاق کالا و ارز در سطح کشور ضربههای بسیار شدیدی به تولید ملی و حجم تولیدات بومی زده است، اظهار کرد: تمام تلاش خود را باید برای کنترل و مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز در سطح کشور به ویژه در استان گلستان به کار ببندیم تا به نوعی از تولید داخلی حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه درحال پیگیری برای نصب دستگاه «ایکس ری» در پایانه مرزی اینچهبرون گنبدکاووس هستیم، افزود: در حال حاضر فونداسیون مربوطه در اینچهبرون در حال اجراست و امیدواریم در ابتدای سال ۱۳۹۷ بتوانیم این دستگاه را برای مبارزه جدی با قاچاق کالا در این پایانه مستقر کنیم.
جانشین دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان شناسهدار کردن انبارهای کالا در استان گلستان را نیز اقدام مثبتی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست و گفت: اگر این اقدام به درستی در استان گلستان اجرایی شود نقش بسیار موثری در کاهش قاچاق کالا خواهد داشت.
سیفی از رفع مشکل در حوزه قاچاق پوشاک نیز توسط ستاد قاچاق مبارزه با کالا خبر داد و خاطرنشان کرد: به همه شرکتهایی که برند هستند اعلام شده است که تنها درصورتی امکان فروش محصولات آنها در ایران وجود خواهد داشت که کارگاههای تولید خود را در داخل کشور ایران ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از شرکتهای بزرگ پوشاک دنیا در این فراخوان ثبت نام کرده و برخی از آنها کارگاههای تولیدی خود را نیز در کشور ایجاد کردهاند، ادامه داد: تعهد این شرکتها در حوزه نیروی انسانی نیز استفاده از نیروی کار ایرانی در این کارگاههای تولیدی است و باید حداقل ۲۰ درصد محصولات خود را نیز به کشورهای دیگر صادر کنند.
جانشین دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان با اشاره به اینکه قاچاق سوخت در مرز گنبدکاووس و ترکمنستان یکی از دغدغههای همیشگی مسوولان استان گلستان بوده است، تصریح کرد: با اعمال قانون دریافت ما بهالتفاوت قیمت سوخت در پایانه مرزی از رانندگان وسائل نقلیه ترانزیتی عملا این موضوع نیز حل شده و دیگر دغدغهای در این حوزه وجود ندارد.
سیفی ۹۰ درصد گوشیهای تلفن همراه وارد شده به کشور را قاچاق دانست و اضافه کرد: در هر روز تقریبا ۳۰ تا ۳۵ هزار گوشی تلفن همراه به صورت قاچاق به کشور وارد می شود که با اجرای طرح کُددار کردن این گوشیها در همین تعداد روزهای محدودی که از اجرای آن میگذرد ورود گوشی تلفن همراه از مبادی رسمی به دو برابر افزایش یافته است که به علت بسته شدن امکان قاچاق با اجرای طرح ریجستری است.
وی با ابراز رضایت از عملکرد مسوولان شهرستان گنبدکاووس در مبارزه عملی با قاچاق کالا و ارز در سال جاری، تاکید کرد: انتظار ما از سایر شهرستانهای استان نیز برگزاری به موقع و منظم جلسات شورای مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کمیتههای مربوطه آن و همچنین ایجاد ساختار درون دستگاهی برای مبارزه با این پدیده شوم باشد.
معاون سیاسی و امنیتی فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در شهرستان گنبدکاووس تعداد ۱۷۵ فروشنده گوشی تلفن همراه وجود دارند، افزود: از این میان تعداد پنج فروشنده به صورت عمده و سایر فروشندگان به صورت جزئی اقدام به فروش این کالا میکنند.
فرهاد شیبک با تاکید بر اینکه اجرای طرح کُددار کردن گوشیهای تلفن همراه تلاش بزرگ و موفقی برای کاهش قاچاق کالا و فروش اجناس بیکیفیت و فاقد استاندارد و گارانتی است، خاطرنشان کرد: در این حوزه اطلاعرسانی به مردم بسیار مهم و اساسی است و مردم باید از روند اجرا و همچنین راههای ثبت شکایت خود از متخلفان در این طرح مطلع شوند.
وی با بیان اینکه نقش اتحادیه فروشندگان گوشی تلفن همراه در شهرستان برای اجرای صحیح و بدون نقص طرح ریجستری بسیار کلیدی است، گفت: امیدواریم شهرستان گنبدکاووس با اجرای موفق این طرح بتواند به عنوان الگوی سایر شهرستانها در سطح استان گلستان معرفی شود./فارس