به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ نبود سالن و آمفی تئاتر برای اجرای نمایش و تئاتر، نبود مکانی برای آموزش موسیقی ترکمنی که یکی از موسیقیهای مختص این منطقه است از جمله عوامل تاثیرگذار بر شناخته نشدن موسیقی و ادبیات فوکلور این شهرستان شده است.
جوان هنرمند راز و جرگلانی که رتبههای مختلف در حوزه هنرهای نمایشی کسب کرده است نبود آمفی تئاتر در این شهرستان را یکی از کمبودها اعلام کرد.
علی ریحانی گفت: ما سه بار نمایش اجرا کرده و توانستهایم رتبههای مختلفی را در سطح استان و کشور کسب کنیم ولی متاسفانه از داشتن آمفی تئاتر در این شهرستان محروم هستیم .
امانگلدی رخشا، شاعر ترکمن هم گفت: برای شعرا و هنرمندان این شهرستان مکان و مجالس مختلفی وجود ندارد که شنیده و دیده شوند.
وی افزود: هرکسی در این منطقه برای دل خود کار میکند و نمیتواند آن طور که باید تاثیری روی مخاطب بگذارد چرا که برنامهای برای دیده و شنیده شدن آنان وجود ندارد.
صفر محمد محمدی، فعال موسیقی ترکمن نیز به مشکلات حوزه موسیقی اشاره کرد و گفت: فعالان موسیقی این منطقه از هیچ حمایتی برخوردار نیستند هنرمندان این رشته حتی هنر کارت ندارند.
وی با اشاره به نبود خانه موسیقی و انجمن موسیقی مناسب، افزود: بسیاری از موسیقیها با درگذشت نسل ما از بین خواهد رفت چراکه به دلیل نبود مکانی برای آموزش این موسیقی به علاقهمندان وارثی برای این هنر تربیت نشده است.
نورالله شاعر و مداح اهل بیت در شهر راز نیز گفت: حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان نیازمند کارهای مداوم است باید شبهای موسیقی دوباره فعال شود و به زبان رازی نیز جهت حفظ آن ارج نهاده و شعرهای ما که در حد ده دفتر نوشته شده است به چاپ برسد و نیازمند کمک و یاری هستیم تا این اتفاق بیفتد.
یکی از فعالان فرهنگی خواستار ایجاد کتابخانه در شهر تازه تاسیس یکه سعود شد و گفت: این شهر از فعالیتهای فرهنگی به دور است و باید توجه ویژه بخصوص در حوزه ایجاد کتابخانه انجام شود.
راز و جرگلان گنجینه فرهنگی است
فرماندار رازوجرگلان گفت: این شهرستان با دارا بودن قومیت و زبانهای مختلف ترکمن، ترکی، کرماج، رازی و بلوچ خود یک گنیجه فرهنگی است .
روح الله حسین پور با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و ارشاد در این شهرستان کم کاری شده است، افزود: کارهای زیادی باید در حوزه فرهنگ این شهرستان صورت بگیرد.
وی بر لزوم برنامهریزی برای برجستهسازی و معرفی شخصیتها و مفاخر فرهنگی در این شهرستان تاکید کرد.
استفاده از داشتههای شهرستان برای تقویت اقدامات فرهنگی، هنری
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز گفت: توان تامین همه امکانات و مکانهای مختلف جهت فعالیتهای فرهنگی در این شهرستان را نداریم به همین جهت باید از داشتههای خود به نحو احسن استفاده کنیم و از سالنهای موجود در شهرستان برای امور فرهنگی استفاده کنیم.
حسین فرخنده اظهارکرد: هنرمندان این شهرستان بهتر است عضو صندوق هنرمندان استان شوند و از مزایای آن استفاده کنند چراکه مقدمه استفاده از بیمه تامین اجتماعی، هنر کارت و تسهیلات، عضو شدن در این صندوق است.
فرخنده ایجاد کتابخانههای خانگی جرگلان را نمونهای از استفاده کردن از فرصت و داشتهها عنوان کرد و افزود: ایجاد 20 کتابخانه خانگی در جرگلان را یکی از ایدههای خوب برشمرد که در این منطقه توسط جوانان شروع شد و بر ارتقا فرهنگ در منطقه جرگلان نتایج خوبی داشته است.
گزارش از: صاحب جمال رحیمی
منبع: عصر اترک
نظر شما چیست ؟