ترکمن نیوز: استان گلستان در شمال ایران روزهای پرخطر کرونایی را سپری میکند و این وضعیت امکان بازگشت محدودیتها در این استان را تقویت میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ استان گلستان بار دیگر به همان روزهای پر التهاب اسفند ماه سال گذشته برگشته و این بار شرق استان است که لباس قرمز برتن کرده. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرد: از یکشنبه هفته گذشته تاکنون 7 شهر مراوه تپه، کلاله، گالیکش و گنبد در شرق استان و آق قلا، بندر ترکمن و بندر گز در غرب استان وضعیت قرمز دارند.
عبدالرضا فاضل، آمار مبتلایان به کرونا در شرق استان را بالا عنوان کرد و گفت: بهعنوان نمونه در همه بیمارستانهای شهر گنبد 230 بیمار مشکوک به کرونا داریم که این آمار نسبت به کل استان که 530 بیمار است؛ آمار بالایی است. در 4 هفته گذشته 8 شهر با وضعیت سفید داشتیم اما در حال حاضر با آمار اعلام شده فعلی تعداد بیماران 3.5 برابر شده است.
وی با تأکید بر ضرورت رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم گفت: اگر این توصیهها رعایت نشود اعمال محدودیتهای کرونایی در شهرستانهای با وضعیت قرمز این استان بیشتر خواهد شد. رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی و شرکت در مجالس و عزا و عروسی از عمده دلایل افزایش بیماران بوده است.
این در حالی است که تنها راه مقابله با این ویروس و پیشگیری و کنترل آن، رعایت توصیههای بهداشتی از جمله ماسک زدن، شستن دستها و شرکت نکردن در مراسم و تجمعات بویژه در شهرستانهای با وضعیت قرمز بیماری کروناست. از یکشنبه گذشته تا دیروز (شنبه) بهطور میانگین، روزانه بین 80 تا 90 بیمار کرونایی در کل استان داشتیم و در مقابل آن بین 60 تا 70 بیمار هم ترخیص شدند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر برخی محدودیتها توسط فرمانداران شهرستانهای دارای وضعیت قرمز شیوع کرونا اعمال شده و اگر مردم به توصیههای بهداشتی و محدودیتها توجه نکنند ناچار به افزایش و تشدید محدودیتها هستیم.
فاضل در خصوص کمبود نیروی انسانی و برخی تجهیزات پزشکی و لوازم حفاظت شخصی افزود: محدودیتی برای جذب پزشک، پرستار و نیروی خدماتی مورد نیاز در مراکز درمانی نداریم و تجهیزات و ملزومات مورد نیاز به اندازه کافی در اختیار کارکنان مراکز گذاشته میشود. اما اگر این روند افزایشی مبتلایان ادامه پیدا کند بهطور حتم در هفته آینده با کمبود نیروی درمانی و لوازمی از قبیل ماسک و گان مواجه خواهیم شد. زیرا نیروهای درمانی ما تحت هیچ شرایطی نمیتوانند به مرخصی بروند، این در حالی است که فعالیت این افراد طی 4 ماه مداوم واقعاً طاقت فرساست.
نظر شما چیست ؟