امروز : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    109762

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    15:45 | ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

هیوه چی 8 300x298 - مزیت‌های اقتصادی ریاست ازبکستان بر شانگهایترکمن نیوز:  فعال اقتصادی و رئیس هیات مدیره شرکت علا تجارت مهاد قابوس گفت: انتظار داریم در دوره ریاست ازبکستان در سازمان همکاری شانگهای شاهد ارتقای ابتکارات جدید منطقه ای باشیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛ به نقل از خبرگزاری رسمی دنیو، سلیمان هیوه چی اظهار داشت: ازبکستان در حالی ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای را بر عهده گرفته که طی سال‌های اخیر فعال‌ترین رویکردهای اقتصادی منطقه‌ای را اجرا کرده است. در حال حاضر نیز انتظار می‌رود در دوره ریاست این کشور شاهد یک رشد و فرصت‌سازی در این سازمان باشیم.

این موضوع به ویژه با توجه به آن که در شانگهای در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انرژی و نیز مواد غذایی شامل غلات در جهان و نیز بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان این محصولات حضور دارند، اهمیت راهبردی دارد.

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان در آخرین نشست سران کشورهای عضو در شهر دوشنبه به وضوح بر محورهای اولویت توسعه اقتصادی شانگهای تاکید کرده است.

توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری، تقویت زیرساخت‌های ترانزیتی، افزایش همکاری ها برای کاهش فقر و ارتقاء امنیت غذایی، گسترش تبادلات در حوزه فناوری‌های پیشرفته و توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک از جمله محورهایی است که توسط آقای میرضیایف مورد تاکید قرار گرفته است. در همین حال ازبکستان مبتکر طرح‌های مهمی نظیر نشست مشترک وزرای فناوری و ارتباطات کشورهای عضو شانگهای بوده است.

تحقق این اهداف و راهبردها می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های تجارت و افزایش قدرت اقتصادی کشورهای عضو شود. در حال حاضر کشورهای عضو شانگهای علی‌رغم پیوندهای نزدیک نتوانسته‌اند برخی مزیت‌های متقابل نظیر مسیرهای ترانزیتی ارزان و کوتاه و نیز تبادل کالاهای استراتژیک را به خوبی اجرا کنند. سایه افکندن مسائل امنیتی در موضوعاتی همچون تروریسم و وضعیت افغانستان عاملی برای این موضوع بوده است.

در این راستا به نظر می‌رسد ازبکستان با طرح ابتکارهایی نظیر معاهده حسن همجواری بلندمدت، دوستی و همکاری کشورهای عضو سازمان برای سال های 2023-2027 و نیز برنامه توسعه زیرساخت ها در فضای سازمان همکاری شانگهای، دو رویکرد کاهش دغدغه‌های امنیتی و افزایش دغدغه‌های اقتصادی را پیش ببرد.

این موضوع به ویژه با توجه به فضای خاص اقتصاد و تجارت جهانی در دوران پساکرونا و نیز تنش‌های اقتصادی به وجود آمده بین چین و روسیه با کشورهای غربی، ضرورت همگرایی اقتصادی و تقویت پیوندهای تجاری بین کشورهای عضو را ایجاب می‌کند.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز