به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ترکمن های ایران، قرجه طیار با اشاره به وقوع سیل در روزهای پایانی سال ۹۷ در شهر گنبد گفت: اولین جایی که در کشور و در استان گلستان درگیر سیل شد شهرستان گنبد بود و تقریبا در یک سوم شهر مشکل آبگرفتگی داشتیم که همین یک سوم شهر برابراست با کل شهر آق قلا اما میزان ماندگاری آب در شهر گنبد بیشتر از یک روز نبود و پس از آن آب به سمت شهرهای آق قلا و گمیشان رفت و آن مناطق را درگیر سیل کرده و هنوز بعد از گذشت دو هفته همچنان در این مناطق درگیر آبگرفتگی هستیم.
وی با بیان اینکه همه بسیج شدند و پای کار آمدند، ادامه داد: از نظر نیرو و امکانات چیزی کم نداشتیم، اما در زمینه مدیریت مشکل داشتیم. متاسفانه مدیریت متمرکز وجود نداشت و همه بنا به توانایی خودشان پای کار بودند. ستاد بحران و هلال احمر نیز زحمات زیادی کشیدند، اما در توزیع اقلام ضروری نیز توزیع مناسبی صورت نگرفت تا جایی که در برخی محلات دو الی سه بار اقلام ضروری توزیع شد و در برخی مناطق اصلا اقلام توزیع نشده بود و با ما موارد این چنینی نیز مواجه بودیم.
طیار با تاکیدبراینکه در چنین بحرانهایی برای جلوگیری از ناهماهنگی نیازمند مدیریت بهتر هستیم، تصریح کرد: در حوزه شهرستان آق قلا بعد از اینکه سیل در گنبد جاری شد، سه روز طول کشید تا سیل وارد شهرستان آققلا شود.
کندی عملکرد ستاد مدیریت بحران در مهار آب
وی با اشاره به آبگرفتگی و مشکل کندی عملکرد ستاد مدیریت بحران گفت: اگر این ستاد مدیریت بهتری داشت به طوری که با اطلاع رسانی به موقع مردم منازلشان را تخلیه میکردند، دچار این همه خسارت نمیشدیم. کاملا مشخص بود بعد از اینکه سیل در گنبد جاری شد با وسعت بیشتری به آق قلا میرسد.
طیار گفت: بعد از اینکه سیل در گنبد جاری شد، سه روز طول کشید تا وارد شهرستان آققلا شود و با توجه به فرصت چند روزهای که وجود داشت، باید تصمیماتی در خصوص انحراف آب گرفته میشد که نشد!
وی با بیان اینکه در حوزه شهرستان آققلا میتوانستیم مدیریت بهتری داشته باشیم و با توجه به اینکه فرصت چند روزهای وجود داشت تا سیل به آققلا برسد، میشد تصمیماتی در خصوص انحراف آب صورت بگیرد، تصریح کرد: ستاد مدیریت بحران همانطور که از نامش مشخص است، باید در موارد بحرانی تصمیمات جهادی و قاطع بگیرد و نباید منتظر تصمیمات از مقام بالاتر بود، چراکه در زمانهای بحرانی نیازمند تصمیمات مهم و فوری هستیم.
طیار خاطرنشان کرد: از بسیج نیروهای مردمی و مسئولان کمال تشکر را داریم، البته کم و کاستیهایی نیز وجود دارد که میشد با مدیریت بهتر آنها را برطرف کرد.
کوتاهی در لایروبی سدها/ باید با مقصران برخورد شود
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تمهیدات لازم برای لایروبی سدها اتخاذ شود، گفت: در حال حاضر سد وشمگیر چندین سال است که لایروبی نشده و حتی دریچه سد بسته شده است و باید برای لایروبی سدها و رودخانهها و حتی مصب دریا از قبل پیشبینی لازم صورت میگرفت و باید در این بخشها نیز مدیریت بهتری انجام میشد. من احساس میکنم کوتاهیهایی در این حوزهها صورت گرفته است و باید بررسی شود و چنانچه قصور و کوتاهی افراد در بروز این حادثه مشخص شود، باید با آن برخورد کرد تا در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم.متاسفانه در حاشیه رودخانهها ساخت و ساز صورت گرفته یا بستر رودخانهها برای پرورش ماهی اجاره داده شده است که نباید این موارد اتفاق میافتاد.
نظر شما چیست ؟