امروز : دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    72354

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    11:31 | ۱۳ فروردین ۱۳۹۹

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

عراق 300x170 - محاسبات سیاسی و نظامی آمریکا در عراقترکمن نیوز:  حدود دو هفته پیش و درپی حمله ی نیروهای حزب الله عراق به پایگاه التاجی، محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق، قابل پیش بینی بودکه هجوم حزب الله بی پاسخ نخواهد ماند.

انتقال نیروهای آمریکایی از پایگاههای قائم در الانبار، القیاره درجنوب موصل و پایگاه کی وان در کرکوک (هر سه پایگاه یادشده به نیروهای عراقی تحویل شد) به پایگاه عین الاسد درغرب عراق و پایگاه حریر در اربیل، در نگاه اول نشان می دهد که آمریکایی ها جهت تلافی حمله به پایگاه التاجی، خود را مهیای جنگ با نیروهای مقاومت و حزب الله عراق می کنند. ولی تحرکات نیروهایی آمریکایی و استقرارسامانه پدافندی پاتریوت درپایگاه عین الاسد و حریر احتمالات دیگری را گوشزد می کند و به نظر می رسد آمریکایی ها از تحرکات نظامی اخیر اهداف نظامی و سیاسی را دنبال می کنند.

منظور ازاهداف نظامی نیروهای آمریکایی، آغاز جنگ همه جانبه و بلند مدت نیروهای آمریکایی علیه نیروهای حزب الله عراق و نیروهای نظامی وابسته به جمهوری اسلامی نیست بلکه هجوم غیر منتظره و مقطعی نظامیان آمریکایی به مواضع و نقاط راهبردی نیروهای هم پیمان جمهوری اسلامی است. هرچند حمله مقطعی آمریکایی ها، حرکت مطلوب و رضایت بخش از دید آمریکایی ها نیست ولی گزینه ای است که با بررسی نقاط ضعف و قوت نیروهای مقاومت تعیین شده است و به عبارتی دقیق تر حمله مقطعی و کوتاه مدت آمریکایی ها علیه حزب الله و حشدشعبی تنها گزینه پیش روی آمریکایی هاست که در صورت حمله آمریکایی ها، نیروهای مقاومت هم تلافی می کنند.

انسجام دو کشور عراق و ایران پس از فروپاشی رژیم بعث صدام و برقراری مناسبات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مذهبی بین عراق و ایران که روابط مستحکم، در هم پیمانی و نبرد مشترک دو کشور علیه داعش و نیز تشیع جنازه سردار سلیمانی و ابو مهدی مهندس بوضوح دیده شد، یکی از عواملی است که گزینه های مختلف را از آمریکایی ها گرفته است وآنها را محدود کرده است .

از سوی دیگر افرایش توان نظامی نیروهای حشدشعبی و مقاومت در جنگ با داعش و اعتمادی که افکار عمومی و بخش هایی از حاکمیت عراق (و همینطور اعتماد آیت ا لله سیستانی به نیروهای حشدشعبی) به نیروهای مردمی دارند؛ و همچنین شرایط داخلی آمریکا که آغاز جنگ دوباره آمریکا در عراق را تجویز نمی کند و نیز عدم همسوی متحدان همیشگی آمریکا( حداقل به جهت شیوع کرونا) در جنگ مجدد و بلند مدت در عراق ، از جمله دلایلی دیگری هستند که آمریکایی ها را وادار کرده است، در صورت حمله به مواضع نیروهای مقاومت، به حداقل دست آوردهای حمله نظامی تن دهند.در واقع این دست آورد حداقلی و احتمالی، نتیجه عوامل چهار گانه ای است که توضیح دادم.(هرچند همسویی مقتدی صدر با نیروهای مقاومت را هم نبایستی نادیده گرفت )

بر همین اساس به نظر می رسد هدف اصلی تحرکات اخیر آمریکایی در عراق، سیاسی است و اهداف نظامی چندان مطلوب آمریکایی ها نیست .

گویا ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که با ابزار نظامی نمی تواند به خواسته خود دست پیدا کند و در پی جنگ نرم و تغییر نیروهای سیاسی در عراق است. آمریکایی ها تلاش می کنند که مقامات سیاسی و دولتی عراق را بر اساس” نزدیکی افراد با واشنگتن” و دوری از تهران، گزینش کنند و همه تحرکات نظامی آمریکایی درجهت به قدرت رساندن مقامات عراقی همسو با واشنگتن است و از بین مقامات گزینش شده، عدنان الرزفی ارشدترین مقامی است که شاید آمریکایی ها را به خواسته سیاسی شان نزدیک می کند؛خواسته ای که مقاومت سخت وآشکار نیروهای مقاومت را در پی خواهد داشت .

 

✍️ شکور زیرک

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز