به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ترکمن های ایران، به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، هادی هاشمیان اظهار داشت: ذخیره گاه گونه ارزشمند سرخدار ایران در گلستان به ویژه در منطقه علی آباد کتول قرار دارد و باید متخلفان قطع این درختان شناسایی شده و تحت پیگرد قرار گیرند.
وی بیان کرد: اداره منابع طبیعی گلستان نیز باید نظارت های خود در این بخش افزایش داده و گزارش اقدامات خود را به دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال استان ارایه کند.
وی افزود: کسانی که اقدام به قطع، قاچاق و خرید و فروش فرآورده های حاصل از چوب سرخدار می کنند علاوه بر جزای نقدی باید به مقدار ارزش واقعی این چوب ها غرامت بپردازند.
هاشمیان از مردم هم برای جلوگیری از دست اندازی به ذخیره گاه های سرخدار استان گلستان کمک خواست و گفت: شهروندان در صورت مشاهده خرید و فروش چوب سرخدار و فرآورده های مربوط به این گونه ارزشمند با شماره 1580 تماس گرفته و یا با ورود به سامانه سجام به نشانی sajam.adliran.ir گزارش را اعلام کنند.
در گزارش روابط عمومی دادگستری گلستان اشاره ای به سابقه موضوع و چگونگی دست اندازی به محیط زیست و جزئیات نحوه استفاده از چوب سرخدار نشده است.
گفتنی است مطالعات فسیل شناسی نشان می دهد که سرخدار 190 میلیون سال قدمت دارد و از جنبه ضد سرطانی برخوردار است.
در دوران چهارم زمین شناسی، آخرین یخبندان کره زمین گونه های سرخدار نیکمره شمالی را نابود کرد ولی رطوبت دریای خزر مانع از سرایت یخبندان به جنگل های هیرکانی شد.
سرخدار در جنگل های شمال ایران در ارتفاعات نسبتا بالا دیده می شود که غالبا به صورت پراکنده است ولی در بعضی نقاط از جمله جنگل های قسمت ییلاقی ناهارخوران، افراتخته و سیاه رودبار دره زرین گل علی آباد کتول استان گلستان به صورت انبوه و تقریبا خالص دیده می شود.
-
کد خبر :
42866
- /
-
تاریخ و ساعت :
10:04 | ۱۰ دی ۱۳۹۷
- /
- دسته بندی :
-
پ
لینک خبر
نظر شما چیست ؟