قیمت خانه های دست دوم و رهن بشدت تقلیل یافته و در حال کاهش است ولی دربهای واحدهای مسکونی نوساز افت قیمت کمتر بوده است.
نظام الدین آشام رئیس اتاق املاک استانبول در گفتگو با روزنامه صاباح ترکیه اعلام کرد که زلزله شوک سنگینی بر بازار مسکن ترکیه وارد کرد و قیمت ساختمانهای قدیمی شدیدا کاهش یافت او گفت خرید و فروش مسکن تقریبا متوقف است و حتی تقاضا برای خرید وجود ندارد .
گفته می شود که مسکن دیگر بعنوان یک سرمایه تلقی نمی شود و بازار مسکن نه تنها رونق سال گذشته را ندارد بلکه متوقف است.
فروش مسکن و واحدهای مسکونی که در سال قبل رو به گسترش بود امسال با قریب 70 درصد افت و کاهش در خرید و فروش مواجه است و رقم دقیق که مرکز آمار ترکیه اعلام کرده است 6/69 درصد کاهش در عرضه و تقاضا و خرید و فروش را نشان می دهد.
از طرفی میزان سرمایه گزاری که برای اخذ اقامت تعیین شده بود از 250 هزار دلار به 400 هزار دلار افزایش یافته و این امر نیز در فروش مسکن به خارجیان تاثیر گذاشته است.
امسال فدراسیون روسیه با خرید 723 واحد مسکونی در رتبه اول ایران با 333 واحد در مرحله دوم و عراق 175 خانه سوم و اکراین 168 واحد رتبه های بعد را دارد و فروش مسکن طبق آمار منتشره از سوی turkstat به 13463 واحد رسیده که نسبت به سال قبل 4/44 درصد کاهش یافته است .
پیمانکاران ترک بدنبال پروژه های ساختمانی در بیرون از مرزهای ترکیه و یا جلب و جذب سرمایه گزار برای انبوه سازی هستند چون با توجه بافزایش قیمت اقلام ساختمانی و جابجائی و نوسان قیمت های مصالح و لوازم ساخت و ساز و بدنبال افت قیمت لیر در مقابل دلار نمی توانند محاسبه هزینه و برآورد قیمت تمام شده را بکنند و چون نمی توانند سرمایه گزار پیدا کنند لذا برای پرداخت دیون و معوقات بانکی و انجام تعهدات مالی مجبورند واحدهای مسکونی تولید شده را بقیمت پائینتر بفروشند .
رئیس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه
نظر شما چیست ؟