ترکمن نیوز: مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس با اشاره بر اهمیت فرهنگ ماسک زدن گفت: تعداد بیماران کرونایی در این شهرستان رو به کاهش است اما مردم باید همچنان رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک را ادامه دهند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ دکتر فرهاد بدیعی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان با بیان اینکه با شیوع پیک دوم بیماری کووید-۱۹ حدود ۲۵۰ نفر در بیمارستان های گنبدکاووس بستری بودند اظهار کرد: خوشبختانه با رعایت نکات بهداشتی مردم هم اکنون آمار بستری های این شهرستان به حدود ۹۷ نفر رسیده است.
وی افزود: از مجموع این بیماران بستری ۲۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
بدیعی ادامه داد: از زمان شیوع کرونا در گنبدکاووس تاکنون در مجموع سه هزار و ۲۷۵ بیمار با مشخصه کرونا یا مشکوک به آن در بیمارستان های این شهرستان بستری شدند که حدود ۴۰ درصد از بستری شدگان از شهرهای اطراف گنبد هستند و ۶۰ درصد بیماران هم مربوط به خود شهرستان هستند.
وی میانگین سن بیماران فوت شده را ۶۳ سال عنوان کرد و گفت: ٧۴ درصد از افراد فوت شده بیماری زمینه ای داشتند.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس نیز در این نشست خبری اظهار داشت: در بیمارستانهای گنبدکاووس طبق آخرین آمار که داریم در مجموع ۶۳۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر تاکنون بستری شدهاند.
دکتر عبدالرحیم پالیده افزود: وضعیت آماری کرونا به ۴ بخش کلی قرمز، زرد، سفید و سبز تقسیم میشود که خوشبختانه گنبدکاووس از روز شنبه یکم شهریور ما به عدد ۲.۱۴ رسیده که وضعیت ۲.۲۵ به بالا وضعیت قرمز محسوب میشود و در حال حاضر وضعیت بستری بیمار در این شهرستان زرد میباشد.
وی تصریح کرد با توجه به اینکه در شرق گلستان بیمارستان گنبد نسبت به سایر شهرها مجهزتر است گفت: بخشی از علت بالا بودن وضعیت آماری بیماران در گنبدکاووس بستری شدن بیماران کرونایی شهرستانهای مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه در بیمارستانهای این شهرستان میباشد و به همین دلیل وضعیت آماری این شهر بین زرد و قرمز مانده است.
دکتر پالیده خاطرنشان شد: در زمانی که گنبد در وضعیت قرمز آماری بود ۸۰ تا ۸۵ درصد بستری متعلق به خود شهرستان بود اما در حال حاضر که در وضعیت زرد هستین تنها حدود ۶۰درصد از بیماران بستری از گنبدکاووس هستند.
در ادامه مدیر شبکه بهداشت درمان شهرستان گنبدکاووس گفت: درصدی از بیماران علائم ظاهری بیماری را ندارند یا بسیار ضعیف نشان میدهند که این بیماران را در اصطلاح پزشکی ناقل سالم میگویند که اکثر نوجوانان و جوانان میتوانند در این گروه قرار میگیرند.
دکتر فرهاد بدیعی تاکید کرد: ناقلین سالم (بیماران بدون علامت) جمعیتی حدود ۳۵ درصد را شامل میشوند که حتی خودشان متوجه بیماری کرونا نمیشوند و این گروه در انتقال بیماری درصد بالایی دارند و در دوره کمون بیماری حدود ۳ الی ۱۴ روز بیماری را در جامعه انتقال میدهند.
این پزشک مسئول با تاکید خاطرنشان کرد: فرهنگ ماسک زدن از خود ماسک زدن اهمیت بیشتری دارد و شما خبرنگاران در ترویج این فرهنگ بسیار میتوانید موثر باشید و مردم هرگز نباید رعایت پروتکلهای بهداشتی را کم کنند یا کنار بگذارند و همچنان به رعایت بهداشت فردی به ویژه ماسک زدن در همه اماکن ادامه دهند.
دکتر بدیعی افزود: گروه سنی میانگین ۶۳ سال به بالا بیشتر در خطر بیماری شدید کرونا قرار دارند که تنها با رعایت شخص خودشان کفایت نداشته بلکه تمامی افراد خانواده به خصوص قشر جوان که با خانواده و بزرگان در ارتباط هستند بیشتر رعایت کنند تا به بیماری را به سالمندان یا بیماران ضمینهای انتقال ندهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس بار دیگر بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی شامل “رعایت بهداشت فردی و شستن مستمر دستها، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک” بویژه از سوی جوانان و نوجوانان و گروههای پرخطر مانند سالمندان بالاخص افراد دارای بیماری زمینهای مانند بیماری قلبی و عروقی و دیابت ضروری تاکید کرد.
گزارش از: یاشار نیازی