به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ترکمن های ایران، به نقل روابط عمومی فرمانداری؛ الیاس هیوه چی در جلسه گروه کاری اشتغال و تامین اجتماعی با محوریت بررسی چالش و مشکلات حوزه فرش دستباف ترکمن ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان بر احیای میراث فرهنگی منطقه با رویکرد توانمندی اقتصاد خانواده، سلامت خانواده و جامعه، تقویت اشتغال با رویکرد حمایت از صنعت فرش تاکید کرد.
وی با اشاره به اتاق فکر فرش ترکمن افزود: هدف ما حمایت، پشتیبانی و تقویت این صنعت است و از آنجا که به عنوان میراث معنوی و ملموس جامعه در حال فراموشی است این اتاق فکر تشکیل شد تا افراد دلسوز ورود پیدا کنند و با نگاه علمی همه زوایا از صفر تا صد مورد بررسی قرار گیرد و این زنجیره از تولید تا عرضه و صادرات برنامه ریزی شود تا تحولی در حوزه فرش و فرشبافان روی دهد.
فرماندار با اشاره به حضور ۲ میلیون گردشگر در ایام نوروز در شهرستان گفت: علی رغم نبود زیرساخت های لازم گردشگری، ستاد تسهیلات نوروزی شهرستان با فعالیت شبانه روزی به ارائه خدمات پرداخت و ظرفیت های فرهنگی شهرستان در حد توان ارائه شد اما این درصد ناچیزی از ظرفیت عظیم فرهنگی و بومی و محلی منطقه می باشد.
وی گفت: شهرستان ترکمن یک شهرستان فرهنگی و تاریخی است و داشته های خوب و ارزشمندی دارد ولی تاکنون مورد غفلت قرار گرفتهاست. ما می توانیم با به تصویر کشیدن فرهنگ قومی و محلی در ساخت و سازها، میادین و خیابان ها گردشگران و مسافران را با ان آشنا کنیم.
هیوه چی تصریح کرد: آسیب های اجتماعی ناشی از غفلت ها ست ما بایستی به فرهنگ و ارزش هایمان رجوع کنیم تا افراد جامعه را به سلامت مسلح کنیم و خانواده سالم و جامعه سالمی داشته باشیم لذا با این رویکرد با هدف توانمندسازی به دنبال احیای صنعت فرش ترکمن هستیم.
وی برگزاری دوره های آموزرشی، بازگو کردن کاربرد و انگیزه ها، برپایی نمایشگاه فرش، انجمن دیزاین فرش، شناسنامه های اصولی فرش و .. را از جمله راهکارهای احیای این صنعت بیان کرد و گفت: دولت به سهم خود از طریق آموزش فنی و حرفه ای، تسهیلات اداره تعاون و .. در این مسیر حامی و پشتیبان این صنعت می باشد.
گردآوری:گروه خبری ترکمن نیوز
نظر شما چیست ؟