ترکمن نیوز: رئیس ادراه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس از مشکلات موجود در راه سرمایه گذاری و حفظ محصولات صنایع دستی استان سخن گفت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ مریم آق آتابای در نشست تجاری سازی محصولات صنایع دستی که در دانشگاه فنی و حرفه ای کوثر گنبدکاووس برگزار شد اظهار داشت: صنایع دستی در گذشته به جهت اینکه مواد اولیه آن راحت و ارزان قابل تهیه بود یک شغل خانگی محسوب می شد و علاوه بر افزایش سطح اقتصاد خانوار به کاهش بیکاری نیز کمک می کرد.
وی افزود: در حال حاضر به دلیل افزایش نرخ تورم و قیمت ها، تهیه مواد اولیه محصولات صنایع دستی با مشکل مواجه شده است. در این شرایط مردم نیز رغبتی برای خرید اقلام غیر ضروری نشان نمی دهند.
وی با اشاره به اینکه ورود صنایع دستی غیرایرانی از سایر کشورها به خصوص استان گلستان افزایش یافته است تصریح کرد: حجم بالای واردات صنایع دستی که کیفیت مطلوبی نیز ندارند جایگزین بافته های سنتی و زیورآلات بومی ایرانی شده است.
آق آتابای ادامه داد: همین عوامل سبب افت فروش 40 درصدی و تعطیلی یک چهارم فروشگاه های صنایع دستی کشور نسبت به 5 سال گذشته شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس خاطرنشان شد: گنبدکاووس با داشتن 42 رشته صنایع دستی یکی از شهرهای شاخص در ایران و حتی در جهان است که به دلیل فقدان زیرساخت های مناسب بسیاری از این رشته ها در حال منسوخ شدن است که نیاز به احیا دارند.
آق آتابای تصریح کرد: در حال حاضر ۵ هزار و ۴۸ نفر نیرو در 28 کارگاه تولیدی به عنوان زیرمجموعه میراث فرهنگی شهرستان در حال فعالیت می باشند که باید تدابیری اندیشیده شود تا با حمایت های لازم از آنان این کارگاه ها به فعالیت خود ادامه دهند.
وی در خصوص مشکلات تجاری سازی محصولات صنایع دستی خاطر نشان کرد: عدم برنامه ریزی دقیق، عدم توجه به زنجیره تامین در سطح استان، گران و کمیاب شدن مواد اولیه، عدم برندسازی محصولات صنایع دستی در شهرستان، فقدان پایانه های صادراتی از جمله مواردی است که گریبانگیر هنرمندان شده است.
نظر شما چیست ؟