در فایل صوتی منتشر شده رئیس فدراسیون سوارکاری در پوشش نقد و آسیب شناسی مسابقات کورس اسب دوانی در منطقه ترکمن صحرا، فرهنگ و زندگی اجتماعی ترکمن ها را مورد هجمه توهین آمیز خود قرار می دهد.
انتشار این فایل با واکنش تند و منفی فعالان اجتماعی و ورزشی ترکمن مواجه شد.نمایندگان ترکمن در مجلس شورای اسلامی هم در برابر آن موضع گیری کرده ،خواهان عذرخواهی رئیس فدراسیون سوارکاری شدند.
همه می دانیم که در برگزاری مسابقات کورس در شهرهای مختلف ترکمن نشین آسیب ها و مشکلاتی وجود دارد که باید با درایت و برنامه ریزی بلند مدت ورزشی و فرهنگی دست اندرکاران این رشته رفع گردد .اما وجود این مشکلات به هیچ وجه توجیه کننده رفتار و گفتار توهین آمیز در باره فرهنگ یک قوم اصیل و ریشه دار ایرانی نیست.
بنظر می رسد رئیس محترم فدراسیون سوارکاری فراموش کرده اند که مسابقات کورس در مناطق ترکمن نشین یکی از مهم ترین رویدادهای موجود در تقویم فدراسیون متبوع ایشان است و بدون این مسابقات برای فدراسیون چیز خاصی باقی نمی ماند.
گویا آقای خلیلی علی رغم حضور بلند مدت در بین ترکمن ها و کسب درآمد های چند صد میلیونی از محل برگزاری مسابقات کورس اسب دوانی در شهرهای گنبد ،آق قلا و بندر ترکمن با اصالت های تاریخی و فرهنگی این رشته ورزشی در بین این قوم نجیب آشنایی پیدا نکرده اند.
بدون شک بخشی از آسیب های ذکر شده در فایل صوتی منتسب به رئیس فدراسیون سوارکاری در زمینه برگزاری مسابقات کورس با واقعیت سازگار است .اما مساله مهم این است که همه این آسیب ها مثل تف سربالا بوده و به خود فدراسیون سوارکاری برمی گردد.
این خرده گیری های خلیلی در مورد برخی از آسیب های مسابقات اسب دوانی در ترکمن صحرا ، انسان را به یاد ذکر مصیبت های برخی از مدیران دولتی از مشکلات موجود در جامعه می اندازد.مدیرانی که خود مسئول ایجاد این شرایط هستند ،اما با فرافکنی تلاش می کنند گناه قصور را بر عهده دیگران انداخته در جایگاه مدعی و مطالبه گری قرار گیرند.
مساله مهمی که همه مدیران کشور باید مورد توجه قرار دهند، شرایط و ترکیب خاص جمعیتی ایران و گسل های فعال واگرایی در بخش های مختلف این سرزمین است.بدون شک سخنان نسنجیده افرادی مثل رئیس فدراسیون سوارکاری باعث تشدید این گسل ها خواهد شد.
نگاه لاکچری و اشرافی به ورزش سنتی سوارکاری نیز از جمله مقوله هایی است که شایسته یک مدیر در نظام جمهوری اسلامی نیست.در این زمینه اسم بردن از چند پرنسس و شاهزاده عرب به عنوان الگوی فعالان این رشته ورزی از طرف رئیس فدراسیون سوارکاری شبهه انگیز است.
علاوه بر این این قبیل توهین ها ، خلاء قانونی موجود در زمینه جنبه حقوقی مقوله توهین به فرهنگ اقوام و اقلیت های ایرانی را بیشتر نمایان می کند.امید که با پیگیری نمایندگان استان در مجلس این قصه پر غصه به سرانجام برسد.
نوشته: عبدالقیوم شکاری
پایگاه خبری و تحلیلی اهل سنت ایران و سیاست (اساسنیوز)
بر اساس گزارش تورکمن نیوز: فایل صوتی گفته های اهانت بار مسعود خلیلی رییس حال حاضر فدراسیون سوارکاری ایران به قوم اصیل ترکمن که حداقل 7 هزار سال تاریخ مکتوب دارد و اسب، اسبدوانی و پرورش اسب با زندگی، تاریخ و خون این مردم اجین است:
نظر شما چیست ؟