شعاری که مبنای برنامه ریزی های کوتاه مدت بر اساس شاخص هایی از اولویت های واقعی و برداشت شده از سند توسعه کشور با نظرات کارشناسی کارشناسانی آگاه به مسائل جامعه انتخاب و نام گذاری میشود.
در سال جاری 1403 رهبری معظم انقلاب شعار سال را با عنوان”جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری کردند.
این شعار که میتوانست مبنای حرکت و توسعه در بخش تولید با بکار گیری از ظرفیتهای سرمایه گذاری و مشارکت مردمی باشد.بدلایل ناترازی های مدیریتی و انرژی و…صرفا در حد شعار سال نقش سربرگهای اداری دستگاهها و تابلوی هایی در سطح شهرها و …باقی ماند.
مگر میشود”جهش تولید”را با قطعی های مستمر و مکرر برق،گاز بدست آورد. این در صورتی هست که حتی تولید کشور هم دچار بحران در مدیریت داشته است و عملا نه اینکه جهش نداشته است در واقع دچار رکود یا کاهش تولید را هم همراه داشته است .
در سالی که نیمه سال کشور درگیر، حوادث تلخ شهادت رئیس جمهور شهید و جریانهای سیاسی بین الملل و کشورهای همسایه،انتخابات و تشکیل کابینه دولت چهاردهم و ماهها بعد از آن دستخوش تغییرات مدیریتی در سطوح مختلف دستگاهها بوده است به یقین از شعار سال جز شعاری منقوش تابلوهای شهری و سربرگهای اداری اثری اجرایی و عملیاتی در پی نداشته است .
متاسفانه در سالهای اخیر بجای راهبردی و عملیاتی کردن شعار سال و توجهی دهی دولت و مجلس شورای اسلامی به تابلوی راهنمای حرکت مسیر کشور بر مبنای شعار سال هم در تخصیص منابع و اعتبارات تحقق آن هم بستر سازی و ایجاد ساز و کار و هم افزایی لازم بین دستگاهها امری لازم و ضروری است .
از آفت های مدیریتی کشور آن است که مدیران دستگاه های اجرایی به رسم عادت و صرفا در جهت خوشایند مقامات مافوق اقدام به گزارش دهی های بی پایه و اساس مینمایند تا جائیکه هنوز تعطیلات نوروزی پایان نپذیرفته همایش و جشنواره های دستاوردهای شعار سال را برگزار میکنند.
و عملا شعار سال صرفا شعاری برای تغییر فیزیکی رنگ و نوشتار تابلوهای تبلیغاتی و …مبنایی برای سخنرانی ها تبدیل شده است .
حال باید این سوال از دولت چهاردهم کرد که عملکرد واقعی دستگاههای اجرایی در تحقق شعار سال 1403 چه بوده است؟
کدام دستگاه نظارتی بر چگونگی اجرای و ارزیابی شعار سال نظارت میکند؟
مجلس شورای اسلامی چگونه و با چه ابزار و اقداماتی ساز و کار قانونی را برای تحقق واقعی شعار سال فراهم می آورد؟
باشد تا در واپسین روزهای باقی مانده سال 1403 دولت چهاردهم گزارش دقیق و درستی از چگونگی و میزان مشارکت مردم در جهش تولید ارائه نماید
و با موانع پیش روی تولید و جهش آن چون ناترازی انرژی و ناترازی مدیریتی و ناکارآمدی مدیران دستگاه های اجرایی را درجهت ایجاد بسترهای توسعه ای برای سالهای آتی برنامه ریزی نماید .
نظر شما چیست ؟