ترکمن نیوز: رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گنبدکاووس از عدم رسیدگی به سایت قدیمی پسماند شهرستان گنبدکاووس که در مسیر جاده نفت قرار دارد ابراز گلایه کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ احمد احمدی در نشست خبری به مناسبت هفته ملی محیط زیست اظهار داشت: 5 ژوئن به نام روز جهانی محیط زیست نام گذاری شده است که نشان از اهمیت آن دارد.
وی افزود: در ایران نیز 15 الی 22 خرداد به عنوان هفته ملی محیط زیست نام گذاری شده و هرساله علاوه بر اجرای برنامه های متعدد شعارهایی نیز در این خصوص داده می شود که شعار امسال به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان حفاظت از محیط زیست “نیم قرن حفاظت از زیست بوم های ایران، بازنگری، نوسازی و بازسازی عنوان شده است.
احمدی در خصوص ظرفیت های زیست محیطی شهرستان گنبدکاووس گفت: گنبدکاووس با مساحت 5071 کیلومتر مربع 24 درصد از مساحت استان را تشکیل داده و سه تالاب بین المللی “آلما گل، آلا گل و آجی گل” در این شهرستان قرار دارد و هر ساله میزبان پرندگان مهاجر می باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش در خصوص مدیریت پسماند این شهرستان گفت: سایت قدیمی پسماند شهرستان گنبدکاووس که در مجاورت جاده نفت که مسیر توسعه گنبدکاووس است به بزرگترین معضل زیست محیطی این شهرستان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: پس از احداث سایت پسماند آزادشهر، مقرر شد شهرداریها و دهیاری های شرق استان زباله هایشان را به آن جا منتقل کنند اما عده ای هنوز هم زباله هایشان را به صورت غیرقانونی در مسیر جاده نفت گنبدکاووس تخلیه می کنند.
احمد احمدی با اشاره به اینکه روزانه بیش از 70 هزارتن زباله به سایت آزادشهر انتقال داده می شود، افزود: پسماندهای پزشکی نیز با انجام عملیات بی خطرسازی به سایت پسماندهای پزشکی آق قلا منتقل می شوند.
وی در خصوص مدیریت پسماندهای پزشکی نیز گفت: تمامی مطب ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و درمانگاه ها موظف هستند با پیمانکاران مدیریت پسماند شهرستان قرارداد منعقد کنند در غیر این صورت متخلف شناخته خواهند شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گنبدکاووس در خصوص سایر واحدهایی که باعث آلایندگی محیط زیست می شوند نیز گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی در سطح شهرستان براساس ماهیت آلایندگی به صورت ماهیانه و فصلی پایش می شوند و در صورت مشاهده تخلف اخطاریه صادر می شود و در صورت رفع نشدن مشکل تعطیلی واحد صنعتی را به همراه خواهد داشت.
وی در بخشی از سخنانش با ابراز گلایه از کمبود امکانات محیط بانان در خصوص مبارزه با شکارچیان غیرقانونی تصریح کرد: سودجویان خارجی با اغفال مردم بومی پرندگان شکاری این شهرستان را صید کرده و عمدتا با مبالغ گزاف به کشورهای عربی منتقل می کنند.
احمدی در خصوص تخلفات صورت گرفته در حوزه شکار پرندگان گفت: در سال گذشته 71 مورد تخلف شکار و صید ثبت شده و 101 نفر متخلف شناخته شدند که این آمار در سال 98 به ترتیب 40 پرونده و 50 متخلف بوده است.
نظر شما چیست ؟