به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ در ۳ دهه گذشته این برای دومین بار است که مسئولان گلستانی به دنبال تحقق رویای توسعه نفتی در این استان هستند. اوایل دهه ۹۰ پس از چند دهه از حفاریهایی که برای اکتشاف نفت و گاز در منطقه گلستان انجام شده بود، مسئولان دولتی استان با شرکت ملی حفاری برای حفر چاههای جدید به تفاهم رسیدند، کار انجام شد و یک چاه اکتشافی در منطقه صوفیکم آق قلا تا عمق حدود ۲ هزار و ۳۰۰ متری نیز حفر شد.
اما بدون اینکه توضیحی به مردم این استان داده شود یا مسئولان بخواهند گزارشی از آنچه اتفاق افتاده و به دست آمده در اختیار رسانهها قرار دهند، تجهیزات حفاری در سکوت خبری جمع و از استان خارج شد. تا امروز هم مشخص نشده نتایج آن حفاری چه بوده است!
حالا اما دوباره موضوع اکتشاف نفت در گلستان بر سر زبانها افتاده است، هادی حق شناس، استاندار گلستان بعد از حدود ۵ سال از تجربه قبلی، بار دیگر این موضوع را پیش کشیده و خبرش را به مردم داده است.
او حتی از مردم گمیشان خواسته که زمینهایشان را به افراد سودجو نفروشند چون بر روی ثروت عظیمی قرار دارد.
برخی کارشناسان معتقدند به علت همجواری میدان عظیم نفت و گاز ترکمنستان درمنطقه بَلخانآباد که از آن به ” نبیت کوه” یا کوه نفت یاد میشود احتمال دارد مخازن یا میدان مشترک در منطقه وجود داشته باشد.
از زمان طرح این موضوع چند ماهی است که میگذرد و فاز اجرایی آن نیز از هفته دولت امسال شروع شده است.
در همین باره رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی و نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار تسنیم گفت: این بار اکتشاف نفت و گاز قرار است در شمالغربی استان و در منطقه گمیشان انجام شود و اقدامات لازم در این زمینه با هماهنگی شرکت ملی حفاری و شرکت نفت خزر انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر جاده سازی برای ایجاد مسیر دسترسی به محل حفر چاه با اعتبار ۹ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان در حال انجام است.
عضو مجمع نمایندگان استان بیان داشت: مرحله بعدی که تقریبا ابتدای دیماه خواهد بود، دکلهای حفاری با قرارداد ۱۰ میلیون یورو نصب میشود که مدت این قرارداد ۲۸۰ روزه خواهد بود.
وی ادامه داد: عمق چاه اکتشافی در این مرحله تا ۴ هزار متر خواهد بود و در صورتی که به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم حفاری چاههای بعدی هم آغاز میشود.
سنگدوینی گفت: علاوه براین در حوزه نفت و گاز پروژه ذخیرهسازی گاز در قزل تپه ( شهرستان گنبدکاووس) نیز در دست اقدام قرار دارد و امیدواریم بتوانیم با اجرای این پروژهها منابع نفت و گاز استان را احیا کرده و آینده خوبی را در زمینه توسعه اقتصادی و صنعتی استان رقم بزنیم.
وی خاطرنشان کرد: عمده منابع انرژی که تا کنون اکتشاف و استخراج شده در مناطق جنوبی کشور قرار دارد؛ این در حالی است که از نظر پدافند غیرعامل باید در شمال کشور نیز برای تأمین انرژی سرمایهگذاری کنیم./تسنیم
نظر شما چیست ؟