به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ سالانه 600 الیه 700 هزار نفر وارد بازار کار ازبکستان و با توجه به اقدامات انجام شده برای توسعه بخش های اقتصادی، سالانه 500 هزار شغل ایجاد میشود.
در نتیجه، اشتغال تقریبا 200 هزار نفر باید با مهاجرت نیروی کار به خارج از کشور فراهم شود، این یک روند طبیعی است که همه کشورهای در حال توسعه از آن عبور میکنند. جایی که امور مهاجرت به درستی انجام شود، اشتغال و درآمد خانواده و نیروی کار ماهر افزایش مییابد.
در سالهای اخیر توجه زیادی به حمایت از حقوق و بهبود شرایط زندگی هموطنانمان در خارج از کشور شده است توافق های بین المللی در مورد مهاجرت کاری با روسیه، قزاقستان، ترکیه، ژاپن و امارات متحده عربی منعقد شده است.
صندوقی برای حمایت از شهروندان شاغل در خارج از کشور ایجاد شده است و بیش از 100 میلیارد صوم ازبکستان برای این منظور اختصاص یافته است. همزمان، مسئولیت مشاور نخست وزیر در زمینه مهاجرت نیروی کار معرفی شده است. با این وجود، مشکلات در انتظار حل شدن در این سیستم هستند.
در این جلسه مباحث مربوط به حمایت اجتماعی، حقوقی، مادی و فرهنگی از هموطنان شاغل در خارج از کشور مطرح گردید.
رئیس جمهور ازبکستان در این کنفرانس ویدیویی به وزارت کار و وزارت حمایت از محلات و خانواده دستور داد تا با در نظر گرفتن حرفه، مدارک تحصیلی و برنامههای آینده، از هموطنانی که در خارج از کشور شاغل میباشند، حمایت کند.
مصوبه 11 آگوست 2020 رئیس جمهور ازبکستان، اقدامات لازم برای آموزش جامعه در زمینه مشاغل مورد نیاز بازار کار، مبانی کارآفرینی و زبان های خارجی را تعیین میکند.
مباحث مربوط به ارتقاء مهارت شهروندانی که می خواهند در خارج از کشور کار کنند، ایجاد مراکز آموزش حرفه ای، برگزاری دوره ها و مراکز تعلیم، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به اهمیت تطبیق برنامه های آموزشی این مؤسسات با نیاز کارفرمایان خارجی اشاره شد.
دستورالعمل هایی برای ساده کردن مراحل خروج و ایجاد دفاتر نمایندگی مهاجرت نیروی کار خارجی در شهرهای مختلف ارائه شده است. این کار برای تقویت حمایت قانونی شهروندان در خارج از کشور، ایجاد یک بستر آنلاین و مرکز تماس برای این منظور و جذب وکلای واجد شرایط تعیین شده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: سفارتخانههای ازبكستان باید روابط خود را با هموطنانمان در خارج از كشور تقویت كنند.
شوکت میرضیایف پیشنهاد کرد: افراد وطن پرست شاغل در خارج از کشور را شناسایی نموده و از آنها تقدیر به عمل آید.
همچنین بر لزوم حمایت از کارآفرینی شهروندانی که پس از کار یا تحصیل در خارج به کشور بازمیگردند تأکید شد. سیستمی برای کار هدفمند و حمایت مالی از این هموطنان ایجاد می شود.
میرضیایف اظهار داشت: منابع اعتباری برای شروع تجارت و جبران جزئی از هزینه بیمه نامه اختصاص می یابد. تا پایان سال 25 میلیارد صوم برای این اهداف از صندوق حمایت مشاغل و 100 میلیارد صوم برای وام اختصاص می یابد.
رئیس جمهور ازبکستان گفت: برنامه ای در مورد سازماندهی مهاجرت كه مقدمه ايجاد سيستم كمک های اقتصادی، مالی و سازماني-حقوقي است، تهیه شود.
لازم به ذکر است که این نشست به یک رویداد مهم سیاسی-اجتماعی در زندگی مردم ازبکستان تبدیل شده است.
علیرغم اینکه مسائل مهاجرت یکی از پیامد های فرآیند جهانی شدن است، سالهاست که در ازبکستان به آنها توجه کافی نشده است.
رئیس جمهور شوکت میرضیایف یک سازوکار مشخص برای حل منظم مشکلات موجود در مهاجرت کاری را تشکیل داد و راهکارهای حل و فصل و اجرای آنها را بیان نمود.
نظر شما چیست ؟