مدتی پس از روی کار آمدن شورای ششم، دزچند مورد به صورت تلفنی با رئیس و یکی دیگر از منتخبین شورای شهر سیمین شهر گفتگو کرده و لزوم ارتباط دو سویه مسئولین با مطبوعات و خبرگزاری ها را به جهت انعکاس اخبار و رویدادها یادآور شدم که طبق انتظار با استقبال بسیار گرم ایشان مواجه گردید.
از سوی دیگر به رغم یادآوری اهمیت پرداختن به مراسم روز خبرنگار توسط فعالان بومی فضای مجازی، شورای سیمین شهر امسال در اقدامی عجیب مراسم بسیار حقیرانه و به دور از شانی را با حضور معدودی مدیر کانال محلی در روز سه شنبه بیست و پنجم مرداد برگزار کرده است. نشستی که بنا به دلایلی مبهم هیچ یک از خبرنگاران جراید رسمی در جریان آن حضور نداشتند!!
روز خبرنگار زمانی مشخص در تقویم کشوری می باشد که حتی بالاترین مقامات ارگان های دولتی نیز با ارسال پیام، اهمیت به عرصه رسانه را مورد تاکید قرار می دهند.
گرچه بی تردید شهرداری سیمین شهر از ابتدای دوره ششم در پرداخت حقوق پرسنل خود با مشکلات عدیدهای گریبانگیر و در اکثر ماه ها حقوق ها کاهش داده است، اما بهتر بود به جای برگزاری یک میزگرد باری به هر جهت، ترتیب مراسم آبرومندانه تری داده می شد تا شان و منزلت روز خبرنگار حفظ شود. جالب آنکه شهردار محمود کم که می بایست مخاطب اصلی سوالات مدعوین حاضر در آن دورهمی باشد، آن زمان در سفر کاری مشهد بسر می برد!!
عدم دعوت از خبرنگاران برای پاسخ به چرایی توقف طرح های به زمین مانده و کاهش حقوق منجر به نارضایتی پرسنل و …صورت هیچ یک از چالش های پیرامون شورای شهر و شهرداری سیمین شهر را پاک نخواهد کرد.
بیش از یکسال از شروع به فعالیت شوراهای شهر و روستا می گذرد و کم کم زمان آن است تا شعارهای دوران انتخاباتی تحقق یابند. متاسفانه برخی مسئولین انتصابی و انتخابی با فرار رو به جلو، مراسم روز خبرنگار را با مدیران کانال ها و یا نیروهای منتصب به خود ترتیب داده و انتظار دارند مطالب بنا به میل شان تنظیم شود. نشست هایی بعضا با خروجی بی محتوا و فاقد چارچوب های خبری، تنها در حد انتشار چند عکس زیر نویس شده که چیزی زیادی را دستگیر بازدیدکننده نمی کنند!
غالبا یکی از مهمترین دلایل تجدید نظر مردم در نارضایتی از عملکرد خاصه شوراهای شهر و روستا به موضوع پیدا و پنهان بودن شان برمی گردد. مسئولینی که در زمان کاندیداتوری دائما در انظار عمومی پیدا بوده و پس از رسیدن به مسند بشدت کمیاب و ناپیدا می شوند. در این بین آن دسته از شهردارانی که تا دیروز وقت شان را برای رسیدن به جایگاه از دست نداده و دقایق سرنوشت ساز را یک نفس در رایزنی گذارانده اند، امروز چهره عوض کرده و با قیافه حق به جانب دم از صاف کردن بدهی های برجای مانده از گذشته می زنند!!
آنها باید بدانند که زمانی خود داوطلبانه مسئولیت امور را به دست گرفته و وظیفه خبرنگار این نیست که واقعیت ها را وارونه جلوه دهد. اهالی رسانه وعده های داده شده را فراموش نمی کنند و در صورت نیاز تاریخ را وارونه ورق خواهند زد.
برخی از مسئولین خبرنگارها را به چشم تریبون نگاه می کنند که این یک اشتباه فاحش است. یک خبرنگار دلسوز همیشه نیمه خالی یک لیوان را می بیند، اما ضمنا از مسیر اعتدال و انصاف خارج نشده و به مسئول فرصت می دهد تا قابلیت ها را به نمایش گذاشته شود.
در مراسم روز خبرنگار امسال، کمتر نماینده مجلسی راغب به میزبانی از اهل رسانه بود. مبلغ کارت هدیه ای که در بندرت جلسات به انگشت شمار خبرنگاران داده شد، به نصف حقوق یکروز یک پرسنل دون پایه هم نرسید. خواسته های این قشر مطابق با قانون جراید کشور می باشد که تا امروز کمتر بدان ها توجه شده است. به سادگی می توان پیش بینی کرد که سال بعد در همین ایام و همزمان با نزدیک شدن به فصل انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد سیل پیام ها، دعوت به نشست ها، تاکید فراوان بر استفاده از ظرفیت افراد قلم به دست در ادارات، انتقاد به دولت بابت نبود نقدینگی، مسئله تحریم ها و دادن قول های آنچنانی و همه و همه باشیم. در ایام نزدیک به انتخابات دواطلبین خدمت به مردم که مسئولیتی نیز در بدنه نظام دارند، معمولا لباسی را بر تن می کنند که مردم پسند تر از هر موقع جلوه کند.
توانمندی خبرنگاران طرفیتی بی بدیل و غیر قابل انکار است. فرار از پاسخ به سوالات ارباب رسانه مکان و زمان خاصی را نمی شناسد و اگر مسئولی بخواهد از ارائه پاسخ شانه خالی کرده و در پی توجیه مسائل باشد، مسلما به چالش کشیده خواهد شد. توصیه به مدیران این است که برای فریب افکار عمومی یک وابسته نزدیک را به جای خبرنگار گریم نکرده و به وی جلیقه مخصوص صاحبان قلم را نپوشانید! خبرنگاران برای آن هستند تا بویژه عملکرد مسئولین محلی را زیر ذره بین برده و جمع بندی کار را به اطلاع مردم برسانند تا یک اشتباه را برای مرتبه دوم تکرار نکنند.
یادداشت از: طاهر جانی
خبرنگار اخبار ترکمن
نظر شما چیست ؟