امروز : چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    133466

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    11:13 | ۰۲ دی ۱۴۰۳

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

2 268 300x169 - خطر جدی شوری خاک، اراضی علی‌آباد کتول و آق‌قلا را تهدید می‌کندترکمن نیوز- عبدالرضا نظری: شوری و فرسودگی خاک حد فاصل مرزی بین زمین‌های کشاورزی شهرستان علی‌آباد، بخش کمالان و آق‌قلا را در بر گرفته و موجب نگرانی برخی از کشاورزان منطقه شده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛ تشکیل لایه سفید رنگ در برخی زمین‌های کشاورزی حد فاصل میانی زمین‌های کشاورزی حوزه شهرستان آق‌قلا، علی آباد کتول و بخش کمالان در نواحی شمالی روستای آشوربای و جنوب روستای اوچ تپه آق‌قلا می‌تواند علامت یا هشدار جدی برای مسئولان ذیربط باشد.

لایه سفید رنگ‌ در بعضی نقاط بصورت گسترده و یا مقطعی به مزه نمکی در این مناطق به یک پدیده ای نو و غیر تصور مبدل گشته است.

در گفتگوی خبرنگار ترکمن نیوز با کشاورزان منطقه اظهار کردند که این سفید رنگی خاک در گذشته وجود نداشته و فقط در نواحی پایین دست در نقاط دور نواحی شمالی آق‌قلا دیده می‌شده است.

به گفته آنها پیدا شدن این پدیده و استمرار آن در زمین‌های کشاورزی باعث آسیب‌دیدگی و کاهش تناژ محصولات کشاورزی و دیگر معضلات از جمله منبع، محل و مکان خیزش انواع ریز گرد خواهد بود.

طبق بازدید میدانی صورت گرفته این لایه سفید رنگ شوری در جنوب مراتع های روستای اوچ تپه آق قلا کاملا محسوس و با چشم غیر مسلح قابل رویت است.

به گفته ساکنین این روستا این سفیدی و شوری خاک رو به افزایش بوده و این پدیده به طرف زمین‌های کشاورزی و نواحی جنوبی در حال پیشروی می‌باشد.

در ادامه علت و پیدا شدن این مشکل در زمین‌های کشاورزی را از یک کارشناس و مهندس کشاورزی جویا شدیم.

طبق نظر این کارشناس دیده شدن این سفیدی‌ها می‌تواند نشانه‌ای از شوری خاک و هشداری برای شروع فرسودگی خاک زمین باشد.

این کارشناس علت آن را کاهش نزولات آسمانی و پایین رفتن طراز و سطح آب درزمین‌های کشاورزی منطقه عنوان می‌کند .

کشاورزان منطقه معتقدند: وجود لایه سفید رنگ با مزه نمکی در زمین‌های کشاورزی نشان و علامت خوبی برای کشاورزان نیست و این لایه باعث آسیب دیدگی و کچلی محصولات زراعی و باعث کندی رشد و ضعیف شدن ساقه‌های گندم، جو و کلزا می‌شود.

ساکنین منطقه نیز اظهار می‌کنند در گذشته نزولات آسمانی فراوان بود و بارش فراوان برف و باران و آب شدن برف و یخ‌های پاییزی و زمستانی در نواحی کوهستانی شهرستان علی آباد کتول علاوه بر پر شدن سفره‌های زیرزمینی باعث جاری و ساری شدن صدها قنات و کهریزها در روستاهای پایین دست در ترکمن صحرا را بد‌نبال داشته است.

به گفته آنها کشاورزان در گذشته‌های نه چندان دور زهکشی را دور زمین‌های کشاورزی ایجاد میکردند تا آب مازاد زمین‌های کشاورزی را به طرف پایین دست و گرگان رود هدایت کنند.

در گذشته شوری خاک در نواحی دوردست شمالی در نزدیکی مرز ایران و ترکمنسنان بخصوص در شمال آق‌قلا وجود داشته اما این پدیده چند سالی است در زمین‌های کشاورزی روستاهای حد فاصل حوزه زمین‌های کشاورزی شهرستان علی آباد و آق‌قلا در روستای آشوربای و اوچ‌تپه به چشم می‌خورد.

لازم به ذکر است: روستای اوچ تپه آق‌قلا همجوار با روستای آشوربای بخش کمالان واقع شده است که این دو روستا فاصله اندکی باهم دارند.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز