ترکمن نیوز: رییس مرکز آموزش فنی و حرفهای گنبدکاووس: از امروز دوشنبه هفته ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ محمدرضا ملکان در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت (۳۱ تیرماه الی ۶ مرداد) به اصحاب رسانه اظهار کرد: در آغاز سال با توجه به شیوع کرونا همانند سراسر کشور در گنبدکاووس نیز آموزشگاههای بخش خصوصی تعطیل شد.
وی افزود: آموزشگاههای آزاد شهرستان در زمان شیوع کرونا مجموعا ۱۸ هزار و ۴۱۰ عدد ماسک برای شهروندان تا تاریخ ۱۵ فروردین تولید و رایگان توزیع شد و ۲۸۰ گان برای مراکز درمانی و ۱۳۶۵ دست لباس مخصوص و حدود یک میلیون تومان نیز برای خرید لوازم بهداشتی به نیروهای خدماتی از طرف آموزشگاههای فنی و حرفهای اهدا شد.
ملکان تصریح کرد: با توجه به نزدیکی این مرکز با بیمارستان پیامبر اعظم (مرکز بستری بیماران کرونایی گنبدکاووس) به عنوان نقاهتگاه معرفی شد و با کمک خیرین ۲۴ تخت برای شرایط بحران آماده خدمات است.
وی در ادامه در خصوص عملکرد یکساله مرکز فنی و حرفهای گنبدکاووس گفت: در سال ۹۸ سهمیه آموزشی با توجه به اعلام تعهد از طرف مرکز استان برای این شهرستان ۴۸۷ هزار و ۸۸۰ نفر ساعت بود در بخش دولتی که در پایان سال ۹۸ با وجود شیوع کرونا ۶۵۲ هزار ۷۶۳ نفر ساعت عملکرد آموزشی در حوزههای پادگان، سکونتگاههای غیررسمی (زنان سرپرست خانوار) کارگاههای ثابت، کارگاه روستایی، کارگاه زندان و حوزه اصناف و صنایع، کارگاه عشایری و مهارتآموزی در محیط کار واقعی داشتیم.
ملکان افزود: در مراکز آموزشی ثابت ۸ رشته آموزشی داریم که شامل: برق و خودرو، تاسیسات برودتیريا، برق صنعتی، جوشکاری، تاسیسات حرارتی، مکانیک ۱۸ ماهه، تعمیر موتورسیکلت و تابلوساز برق میباشد. همچنین در آموزش حوزه روستایی: در رشتههای: دامپروری، کشاورزی، صنایع دوخت فعالیت آموزشی داریم و در حوزه زنان سرپرست خانوار: کشاورزی آموزش داده میشود که عمده فعالیت آن پرورش قارچ است و همچنین صنایع دوخت و فرهنگ و هنر میباشد که گلیمبافی و قالیبافی آموزش داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای کارگاههای آموزشی برای روستاها تقاضا محور بوده و با توجه به نیاز روستاها کارگاه آموزشی اجرا میشود.
رییس فنی و حرفه ای گنبدکاووس با اشاره به تعهد این مرکز برای ۶۴ آموزشگاه آزاد سطح شهر در سال ۹۸ اعلام داشت: تعهد از طرف استان ۵۳۶ هزار نفر ساعت بود که ۵۵۶ هزار و ۱۲۱ نفر ساعت آموزش در حوزههای فرهنگ و هنر، خدمات، صنعت و کشاورزی عملکرد داشتیم.
ملکان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور نیز در همین راستا سال ۹۹ را در جهت رسیدن به جهش تولید به عنوان سال جهش مهارت تعریف کرده است.
وی افزود: در سطح کشوری برای نخستین بار شورای مهارت ملی تشکیل شد و اولین بار روز چهارشنبه این هفته جلسه شورای مهارت شهرستانی به ریاست فرماندار و با دبیری مرکز آموزش فنی و حرفهای برگزار میشود.
ملکان با اشاره به تشکیل نهضت سوادآموزی به دستور بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت: در جهت رفع بحران در حوزه اشتغال، سازمان آموزش فنی و حرفهای به دنبال ایجاد نهضت مهارتآموزی در سطح کشور است.
رییس فنی و حرفهای گنبدکاووس در خصوص عملکرد این مرکز در سال ۹۹ اظهار داشت: امسال به علت شیوع کرونا ۲۰ درصد سهمیه آموزشی نسبت به سال گذشته کاهش یافت و ۳۹۳ هزار و ۲۹۸ نفر ساعت برای بخش دولتی و برای بخش خصوصی نیز ۴۴۳ هزار و ۵۴ نفر ساعت اعلام شد.
وی تصریح کرد: در ۴ ماهه نیمه اول سال ۱۳۹ هزار و ۷۱۴ نفر ساعت عملکرد داشتیم اما با وجود تعطیلی به خاطر بیماری کرونا همچنان آموزشگاههای فنی و حرفه ای تعطیل است و در بخش خصوصی نیز تنها ۲۶ هزار و ۹۶۶ نفر ساعت که کاملا آسیب در این حوزه مشهود است و علیرغم پیگیریهایی که داشتیم تا مراکز آموزش خصوصی را به نحوی بازگشایی کنیم امکانش فراهم نشد و به دلیل خطرات ناشی از کرونا همچنان به علت تعطیلی آموزشگاههای آزاد بیشترین آسیب را دیده است.
وی افزود: ۹۰ درصد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای شهرستان گنبدکاووس به صورت استیجاری بوده و حداقل بیش از ۳ و نیم میلیارد تومان خسارت برآورد شده است.
وی خاطرنشان شد: ۷۰ درصد تجهیزات آموزشی مرکز آموزش و فنی و حرفهای گنبدکاووس فرسوده شده است و در ۳ سال اخیر توانستیم تنها ۳۰ درصد از این تجهیزات را نوسازی کنیم.
محمدرضا ملکان در خاتمه گفت: برای نوسازی تجهیزات فنی و حرفهای ۱۱ میلیارد ریال درخواست کردهایم و برای تکمیل ساختمان مرکز آموزش فنی و حرفهای بانوان گنبدکاووس نیز ۴۵ میلیارد ریال درخواست داشتیم که در صورت تامین اعتبار، این مرکز نیز تکمیل و در هفته دولت سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهد شد.