به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ عدم یکسان بودن اندازه خط آهنهای دو کشور و تعریض نشدن بخشی از خط آهن مذکور در داخل ترکمنستان، موجب کندی و هزینه بر بودن انتقال واگنها به داخل خاک این کشور شده و امکان استفاده از ظرفیت کامل این خط مهم ترانزیتی منطقه ای و بین المللی فراهم نشده بود
در جلسه کابینه وزرای دولت ترکمنستان به ریاست رئیس جمهور ترکمنستان، معاون وزیر حمل و نقل ترکمنستان، گزارشی از فعالیت های در دست اجرا جهت اتصال دومین شاخه ریلی بر روی پل راه آهن “دوستی” واقع در مرز دو کشور (اینچه برون) ارائه نمود و به منظور استمرار فعالیت ارتباط ریلی بین المللی بین قزاقستان – ترکمنستان و ایران و افزایش بیش از پیش نقل و انتقال ریلی بین ترکمنستان و ایران پیشنهاداتی به رئیس جمهور ارائه گردید و رئیس جمهور آن کشور بر استمرار تلاش ها در طرح بین المللی مذکور تاکید نمود.
شایان ذکر است، راه آهن اینچه برون – اترک – برکت در سال 1393 با حضور روسای جمهور سه کشور جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و جمهوری قزاقستان و در راستای تقویت کریدور شمالی – جنوبی و برای دستیابی کشورهای آسیای میانه و روسیه به آبهای خلیج فارس و دریای عمان افتتاح شد. متاسفانه وجود مشکلات جزئی موجب شد طرف ترکمنی همکاری لازم را در تکمیل و تعریض حدود 200 متر از مسیر مذکور را بعمل نیاورده و موجب عدم استفاده از ظرفیت مذکور گردد.
حال با تکمیل این پروژه، امید می رود، در آستانه کاهش مشکلات حمل و نقلی و ترانزیتی در شرایط پسا کرونایی، ظرفیت انتقال حمل و نقل و ترانزیت در این کریدور ارتباطی مهم افزایش یابد.
افتتاح راه آهن مذکور در آستانه مذاکرات ویدئو کنفرانسی سران اکو و تحویل گرفتن ریاست اکو توسط ترکمنستان صورت گرفت که نشانه ای از اراده ترکمنستان برای بسط همکاریهای منطقه ای در قالب اکو در دوران ریاست این کشور است . رئیس جمهور قزاقستان نیز در سخنرانی خود در اجلاس اخیر اکو، بر استفاده از ظرفیت کامل خط ریلی سه جانیه بین قزاقستان – ترکمنستان و ایران در سال 2021 تاکید نمود.
نظر شما چیست ؟