به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ کارشناسان فنی هزینه انجام عملیات آسفالت در محلات مذکور را حدود پانصد میلیون تومان تخمین می زنند که در نوع خود اعتبار قابل توجهی به حساب میاید. بدون شک انجام پروژه آسفالت کوچه ها و خیابان های خاکی که در فصل بارندگی مشکلات زیادی در زمینه عبور و مرور افراد عابر و سایل نقلیه پیش میاورند بسیار پسندیده و در خور تشویق و تقدیر است.
آسفالت معابر در اسرع وقت مهمترین کاری است که طرح آن می بایست در دستور کار شوراهای شهرها و روستاها قرار گیرد. اما گاهی اوقات عدم بررسی کارشناسی طرح و اقدامات احساسی و سهل انگارانه نه تنها کمکی به توسعه زیستگاه ساکنین نمی کند، بلکه میلیون ها تومان از بودجه تخصیص یافته و هزینه شده در این پروژه ها، پیامدی جز هدر رفت و حیف بیت المال به دنبال ندارد که عملکرد اخیر محمود کم نیز متاسفانه از این قاعده مستثنی نمی باشد.
بازدید از محله های آسفالت شده به خوبی ثابت می کنند به مسئله تراکم جمعیتی کوچه ها و اولویت بندی محله هایی که اکثرشان پروانه ساختمان دارند توجه خاصی صورت نگرفته است. به طور مثال می توان به تراکم جمعیتی اندک انتهای کوچه عدالت ۲ ( جاده گمیشان ) همان کوچه ای که منزل مسکونی فریدون کلته عضو شورای فعلی در آن واقع است اشاره کرد که شهرداری چندی پیش بدون درنظر گرفتن اولویت بندی و رعایت مسائل فنی و غیره اقدام به پروژه آسفالت ریزی آن نمود.
یک سمت انتهای این کوچه، محیطی کاملا باز و بدون سکنه است و شهردار محترم بدون توجه به لیست در انتظار محله هایی که سال هاست وضعیت خاکی را تجربه می کنند اقدام به آسفالت ریزی آن کرد. صرف نظر از این بی عدالتی، کوچه عدالت ۲ از دو مسئله رنج می برد. اولا حسب گزارش واصله همه ساکنین آن پروانه ساختمان ندارند و از این رو در حق دیگر اهالی شهر اجحاف بعمل آمده است.
دوما کوچه مذکور از تراکم جمعیتی پایینی برخوردار بوده و موضوع بغرنج تر این است که انتهایش جدول نهر ندارد. همه ما می دانیم تا مادامی که یک کوچه و یا خیابان فاقد جدول و پیاده رو باشد آسفالت ریزی در آن به مثابه دور ریز منابع مالی بشمار می رود. این گونه اقدامات نسنجیده و غیر کارشناسی بعضا اعتراضات مردمی را نیز به دنبال داشت.
اقدامات مستمر غیر فنی و هدر رفت منابع مالی مشابه در کوچه گلستان ۷ واقع در امیرکبیر ۱۴ بسیار بدتر اتفاق افتاده به نحوی که ابتدا و انتهای این کوچه به طور کامل جدول نهر برای هدایت آب های سطحی ندارد. ضمن آنکه پروژه غیر فنی آسفالت ریزی شده و در طرفین کوچه حاشیه امن جهت رفت و آمد عابرین لحاظ نگردیده است!!
لذا ساکنین این کوچه ناچارند تا مدت ها چوب این ندانم کاری را خورده و در فصل باران خیز شاهد سرازیر شدن آب به داخل حیاط منازل شان باشند. تنها راه ممکن جهت برون رفت این مشکل در وهله نخست انجام جدول نهر، زیر سازی اصولی، پیش بینی پیاده رو و سپس انجام پروژه آسفالت ریزی می باشد.
همچنین انتهای خیابان های استقلال ۲۵ وساحل ۱۴ ( حنیف ۷ ) که به تازگی آسفالت ریزی شده اند جدول نهر نداشته و منابع مالی هنگفتی بسادگی هر چه تمامتر دور ریز شده است. در خصوص این موارد شورای شهر بندرترکمن، فرمانداری، اداره کل دفتر شهری و شوراهای استانداری و بویژه معاون عمرانی استانداری می بایست به مردم و اصحاب رسانه پاسخ دهند که چرا و به چه علت با وجود انتشار تصاویر عملکرد شهرداری در کانال ها و گروه ها تمهیدات نظارت و بازدید میدانی از پروژه را اتخاذ نکرده و واکنش لازم نشان نداده اند.
انتظار می رود دستگاه های نظارتی پس از انتشار این مطلب به فوریت دست به بازدید میدانی محله های آسفالت ریزی شده زده و حداقل جهت دلخوشی ساکنین هم که شده به منظور تایید و یا رد این مطلب اقدام عاجل بعمل آورند.
✍️ طاهر جانی
نظر شما چیست ؟