ترکمن نیوز: نشست هم اندیشی بین سازمانهای مردم نهاد، دانشگاه گنبد کاووس و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان به منظور دستیابی به برنامههای راهبردی در خصوص حفاظت از طبیعت برگزار گردید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد دانشگاه گنبدکاووس و مجموعه سبزگامان بسکی گفت: این سازمان از جمله سازمانهای مردم نهاد است که وارد کار شده است و انتظار می رود که رویکرد منابع طبیعی خود را همچنان بهبود ببخشد.
گرایلو افزود: تمامی مراتع استان ممیزی شده است و بهره برداران آن مشخص هستند و مدیریت چند منظوره این مراتع شامل گردشگری، زراعت چوب، پرورش آبزیان و ماکیان، پرورش قارچ و گیاهان دارویی در دستور کار است که نیاز است سازمانهای مردم نهاد در مباحث آموزش و فرهنگسازی در این زمینه وارد شوند.
وی خاطر نشان کرد: شهرستان گنبد کاووس با 350 هزار نفر جمعیت و مساحت 560 هزار هکتار با 331 هزار هکتار مرتع از بزرگترین شهرستان استان می باشد که با توجه به تعداد معدود نیروها در شهرستان بدون ورود سازمانهای مردم نهاد و سایر اقشار مردم حفاظت از آنها میسر نمی شود.
گرایلو در پایان به آتش زدن پسماندهای محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت متاسفانه این عامل در مواردی باعث از بین رفتن نهالکاریهای حاشیه جاده گنبد مینودشت و همچنین مراتع شمال شهرستان گردیده است که بر اساس ماده 45 قانون حفظ و احیای منابع طبیعی و ماده 20 هوای پاک آتش زدن نباتات در مزارع و باغات ممنوع بوده و با متخلفین برخورد قاطع خواهد شد.
رئیس دانشگاه گنبد کاووس نیز در این نشست گفت: همکاری مناسبی بین سازمانهای مردم نهاد و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان و دانشگاه در حوزه های مختلف از جمله جنگل، مرتع، آبخیز، زراعت و علوم دامی وجود دارد تا بتوان یک تصمیم راهبردی برای حفاظت از مراتع شمال و تأمین معیشت خانوارها گرفت.
دکتر طهماسبی از ایجاد یک پهنه مطالعاتی و یک باغ بوتانیک جهت تحقیقات اساتید و دانشجویان خبر داد و گفت: پهنه مطالعاتی یک نمونه عینی و اجرایی در راستای توسعه و حفاظت از مراتع خواهد بود و باغ بوتانیک نیز که با همکاری سازمان مردم نهاد دکتر بسکی و به نام مرحوم دکتر بسکی در دستور کار قرار دارد یک باغ اکولوژیک معرف زیستبوم منطقه خواهد بود که به یاد پدر طبیعت ایران و یادگاری ایشان احداث خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: تنسیق مراتع یک عامل راهبردی جهت حفاظت از مراتع خواهد بود به گونهای که با مجاب نمودن بهره برداران جهت به استخدام گرفتن کارشناسان این رشته میتوان هم وضعیت مراتع را بهبود بخشید و همین برای فارغ التحصیلان این رشته شغل ایجاد کرد.
وی در پایان افزود: اداره منابع طبیعی مشکلات خود را به این دانشگاه اعلام نماید تا امکان مطالعه بر روی آن وجود داشته باشد.
نظر شما چیست ؟