امروز : سه شنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۲

|

دمای هوای شهر

رییس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه اعلام کرد:

ترکیه، نخستین شریک تجارت خارجی استان زنجان

  • کد خبر :

    97304

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    14:43 | ۰۳ تیر ۱۴۰۰

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

سید جلال ابراهیمی 6 300x194 - ترکیه، نخستین شریک تجارت خارجی استان زنجانترکمن نیوز: دکتر سیدجلال ابراهیمی مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات ایران و ترکیه اعلام کرد: این مرکز بر آن است توان‌های اقتصادی در حوزه کشاورزی، معدنی، تجاری استان‌ها را با رویکردی علمی بررسی و در اختیار طرف‌های ترک قرار دهد تا توان همکاری‌های بیشتر تجاری در حوزه صادرات فراهم آید.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛  این در حالی است که در یک بررسی، مهندس یگانه رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن زنجان اعلام کرد که کشور ترکیه ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌ها را در استان زنجان انجام داده است. او گفت ترکیه شریک اول تجارت خارجی استان زنجان است.

یگانه که معاونت اتاق سابق ایران و ترکیه را نیز به عهده داشت و از کارشناسان حوزه ترکیه است، گفت: ترکیه چه در حوزه صادرات و چه در حوزه واردات بالاخص در فلزات رنگی و تولیدات و استحصالات صنعت سرب و روی همچنین صادرات مواد اولیه یعنی خاک روی و فروش شمش‌های روی یکی از طرف‌های مهم تجاری ایران است و در حوزه همکاری‌های تجاری در اقلام فلزی و کانی‌های فلزی جزو رده‌های شاخص آمار صادراتی و وارداتی استان زنجان است. در این میان همچنین خاک روی وارداتی از ترکیه از نیازهای اولیه کارخانجات استان زنجان است.

در این راستا دکتر ابراهیمی افزود: استان زنجان در کریدور غرب و شرق قرار دارد و همچنین به صورت یک بندر خشک تعریف نشده در مسیر خط ریلی است که به سراسر بنادر ایران و از طریق مرز کاپی کوی- رازی به ترکیه متصل است و با بنادر دریای سیاه به طور مستقیم ارتباط دارد که تفاهمنامه همکاری‌های اتاق‌های بازرگانی ترابوزان- زنجان امکان ارتباط آسیای میانه (کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان) را از طریق کشورهای اروپایی حاشیه دریای سیاه و از طریق تنگه مرمره و بسفر به اروپا تسهیل کرده است.

زنجان در یک سال فقط به ترکیه ۲۵۰ میلیون دلار صادرات داشته و می‌تواند با امکان صادرات در حوزه کشاورزی صیفی‌جات، محصولات جالیزی، گیاهان دارویی و همچنین سنگ‌های ساختمان، سیمان، مواد معدنی از جمله هماتیت، محصولات ارگانیک به ترکیه و اروپا باشد. این در حالی است که استان زنجان بدون هیاهو در چارچوب WTO و برنامه‌ریزی هدفمند شناخت نقاط قوت و کمبودها و امکانات استان در حوزه معدن، تجارت کشاورزی، نیاز کارخانجات به قطعات و ماشین‌آلات به صادرات می‌اندیشد.

رییس خانه اقتصاد و تجارت کشورهای هم مرز افزود: زنجان دارای امکانات بالقوه و بالفعل در حوزه گردشگری است که از آن جمله شهر سلطانیه (خدابنده) و مناطق قیدار، ابهر و سجاس است که عارف‌خیز بوده و مقابر و آرامگاه‌های عرفا و بزرگان ادب ایران را در خود دارد که لزوما باید با عکس و تصویر و فیلم حوزه‌های گردشگری کوهستانی، طبیعت‌گردی، آثار تاریخی را نماد و نمود دهد.

گفتنی است شهر زنجان در صنایع دستی بالاخص نقره کاری شهرت جهانی دارد و از مراکز صنایع چاقوسازی است که لزوما این صنعت دوباره باید احیا شود و نسبت به آموزش آن با ایجاد کارگاه‌ها از ظرفیت‌های خاص استفاده کرد. زنجان می‌تواند با تجمیع استادان صنایع مستظرفه و به جای حوزه صادرات صنایع دستی را توسعه دهد.

منبع: روزنامه جهان صنعت

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز