مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای خویش فرمودند (اگر خواستار پیشرفت و توسعه کشور و نائل شدن به خودکفایی هستید باید در روستاها سرمایه گذاری کنید).
نامگذاری سالهای متمادی با محوریت اقتصاد مقاومتی / تولید / اشتغال و اکنون سال 1400 نیز به سال تولید ؛ پشتیبانیها و مانع زداییها؛ نامگداری شده است.
با توجه به ظرفیت جامعه روستایی و اسکان و استقرار جمعیت ۲۰ میلیون نفری در جامعه روستایی و نقش آفرینی آن در رشد اقتصادی افزایش اشتغال و تولید کالاهای اساسی و استراتژیک و بستر مناسبی که برای تولید کشاورزی و دامی، صنعتی، خدماتی، حفاظت از محیط زیست، هنجارهای فرهنگی و اجتماعی، حراست و نگهبانی از مرزهای کشور ایفا میکند.
اجرای پروژه های عمرانی صرف باید سمت و سوی خود را به توسعه پایدار و متوازن تغییر دهد، زیرا مشاهدات عینی و ملموس جامعه نشان می دهد؛ علیرغم حجم گسترده محرومیتها و اجرای پروژه های عمرانی در طی سالیان متمادی اقدامات صرف زیربنایی منجر به ماندگاری و تثبیت جمعیت روستایی نشده است.
نسبت ۷۰٪ به ۳۰٪ روستا نشینی در چهل و اندی سال گذشته باستناد گزارش مرکز آمار ایران در سال 1395 به 26 تا74٪ تغییر یافته است.
بنابراین ضروری است به منظور جلوگیری از هدر رفت امکانات موجود و استفاده بهینه از پتانسیل و ظرفیتهای روستاها با توجه به اقلیم کشور و استعدادهای متنوع و آمایش سرزمین «تهیه الگوی توسعه پایدار متناسب با نیاز های هر منطقه و بهره گیری از تجارب سایر کشورها ضروری است» تا در باز تعریف جدید و نوین از روستا و توسعه روستایی مورد بهره گیری قرار گیرد، زیرا روستاها سند تاریخی و میراثی کشور محسوب میگردند و شهرها به نفس روستاها زنده هستند.
داود آورند
کارشناس ارشد علوم سیاسی
عضو هیات تحریریه ترکمننیوز
نظر شما چیست ؟