امروز : پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    91801

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    20:00 | ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

بعدی - برسد به دست نسل بعدیترکمن نیوز:  ما محکوم به امید در زندگی و ترمیم شکافهای نسلی با پر کردن ابزار های فرهنگی و تحویل سالم نوعی بستر زندگی هستیم که ممد حیات آگاهی بخش برای نسل‌های بعدی باشد.

با این مجمل این قلم گریزی میزند به اینکه انسانها بهتر است از نگاه تک بعدی به روند حال و آینده زندگیشان بپرهیزند و حرکت زندگی جامعه را در در هر دو بعد جسمانی و معنوی. همراستا با هم جلو ببرند که متاسفانه در حال حاضر بسیار از این گزاره فاصله گرفته اییم که متاثر از آن و به علت عدم هماهنگی آن دو بعد و رشد تک بعدی و بدقوارگی شاهد انواع و اقسام آسیب‌های مبتلا به هستیم که آنرا که عیان است چه حاجت به بیان است. طوری که میتوان گفت اگر عقل سالم در بدن سالم قبلاً ضرب‌المثل یافته است در دنیای کنونی میشود گفت نسل سالم و شاداب در روح و روان سالم است.
از این منظر نگارنده تاکید مینماید اگر فرد خیری و شخص سرمایه گذاری در شهرستانی به دنبال ساخت بیمارستان به عنوان دواخانه جسم و بدن سالم است همان قدر توازن اهمیتی پیدا میکند خیری و سرمایه‌گذاری یافت شود که کتابخانه ای بسازد به عنوان بیمارستان روح و روان آدمها که به توسط خودسازی درون و اندوخته های دانش بنیادی شأن در آن محل٫ در تشابه با خلاصی از امراض جسمانی در بیمارستان و داروخانه ها در اینجا نیز به معالجه‌ی امراض نفسانی و پوکی و افسردگی روحی و روانیشان بپردازند.به عبارتی دیگر آن بیمارستان برون آدمها بدون این بیمارستان درون ادمها برای گذار سالم نسلی به دنیای آینده ٫ موجوداتی ناقص‌الخلقه تحویل خواهد داد.
به وام از مختومقلی فراغی ..سوزیم کوپ دور گولیشمانگ( شاید کنون زمانه حرفهایم خنده دار آید)
ولی روند جامعه در اعصار گوناگون نشان میدهد که حجاب هیجانات و دل‌مشغولی های کاذب روزگار تا مدتی و زمانی دیگر نمیگذارد انسان ها به اهمیت بعضی مسایل پی ببرند.
بنابراین میطلبد چشم اندازی حداقل بیست ساله ترسیم گردد:
۱.تا در تمامی بیمارستان های کشور کتابخانه هایی با موجودی متناسب با نیازهای بومی٫ علمی٫ روحی و روانی طالبان و جامعه استفاده گرش تعبیه شود. البته اگر حاکمان و دست اندرکاران زعیم همزمان با این نگاه اراده ای بر اصلاح امور ایجابی داشته باشند نباید از گوشه چینی و تکمیل هرم نیازهای فیزیولوژیکی و مادی و معنوی مردم غفلت نمایند.
۲.خیرین و سرمایه گذاران موجود فقط به فکر بازگشت آنی و زودرس سرمایه اقتصادی خویش نباشند در عوض یک کم معنوی تر بیندیشند و اسمی ماندگار برای عمری دیگر نیز فکر کنند و ذخیره بانکی و سرمایه ای برای زمانی و نسلی آینده با ایجاد مراکز علم و دانش و تنها یک کتابخانه در شهر سیل زده خویش همت گمارند.
۲.حاکمیت از تمامی خیرین و سرمایه گذاران احتمالی معنوی در زمینه ساخت کتابخانه های شهری با حمایت‌های تخفیفی مالیاتی و انواع دیگر حمایت‌های تشویقی ٫ پشتیبانی به عمل آورد.
۳. مصوباتی سه جانبه فی‌مابین اداره زندانها٫ ارشاد و نهاد کتابخانه ها در راستای حمایت از زندانیان کتابخوان به عمل آید.به صورتی که متناسب با رشد و افزایش راندمان مطالعه هر زندانی در مدت حبس آنها ارفاقاتی صورت پذیرد..
۴.در مراکز آموزشی و مدارس رسمی در مقاطع پایه ای برای ملکه سازی کتابخوانی در ذهن و زبان دانش آموزان ٫ از عالمان علم اطلاعات و دانش‌شناسی بهره گیرند تا آنها در کنار الفبای رسم الخطی ٫ الفبای سواد اطلاعاتی ٫ انسان‌شناسی و دانش شناسی را فرا گیرند..

✍️ رشید نافعی

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :
برچسب ها :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز