به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ مهدی ضیایی با اشاره به این که اجرای طرحهای ساخت این سد با جدیت پیگیری میشود، افزود: طرحهای برداشت درختان از کاسه سد در سطح ۵۰ هکتار با ۲ هزار و ۸۷۷ اصله درخت آغاز شده و جابجایی روستای جنگلده بالا هم در دست اجرا است.
وی همچنین گفت: برای اجرای طرحهای باقیمانده و بهرهبرداری کامل از سد نرماب مینودشت به ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیر اجرایی ساخت سد نرماب مینودشت ادامه داد: این اعتبار برای آزادسازی مخزن سد و خرید حدود ۴۰۰ هکتار زمین، جابجایی روستاهای جنگلده بالا، پسپشته، محمدزمانخان و باقرآباد با مجموع هزار و ۴۰۰ خانوار، پاکسازی مخزن سد از درختان در سطح ۵۰ هکتار و ایجاد تونل انتقال آب از رودخانه خرمارود آزادشهر به طول ۶.۵ کیلومتر هزینه خواهد شد.
وی تاکید کرد: در صورت تامین این اعتبار و اجرای طرحهای مزبور، سد نرماب تا یکسال آینده آماده بهرهبرداری خواهد شد.
مطابق داده آماری مسوولان منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، مخزن سد نرماب مینودشت ۵۸۰ هکتار وسعت دارد که ۱۷۰ هکتار آن اراضی ملی و مابقی در تملک اشخاص است که باید خریداری یا معوض آن به افراد داده شود.
ساخت این سد بزرگ در استان گلستان از نوع خاکی همگن به ارتفاع ۶۰ متر، عرض تاج سد ۱۰ متر و طول تاج ۸۰۷ متر است و ظرفیت ذخیره ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب و قابلیت تنظیم تا ۱۹۲ میلیون مترمکعب را دارد.
احداث سد نرماب با مشخصات فنی که برای آن ذکر شد به ویژه ظرفیت ۱۲۵ میلیون مترمکعبی ذخیره سازی آب که قابل تنظیم تا ۱۹۲ میلیون متر مکعب را دارد، با اهدافی چون کنترل و ذخیره سیلابهای فصلی در گلستان بویژه نواحی شرقی آن، تقویت سفرههای آب زیرزمینی، تامین آب آشامیدنی پایدار اهالی چهار شهر گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش و مراوهتپه و ۱۳۰ روستای واقع در مناطق شمالی و شرقی این استان شمالی با مجموع جمعیت ۵۵۰ هزار نفر تا افق ۱۴۱۵، تامین آب ۱۸ تا ۲۴ هزار هکتار اراضی زراعی، تولید برق آبی و توسعه صنعت گردشگری و همچنین ۱۰ میلیون متر مکعب آب واحدهای صنعتی منطقه در سال ۹۰ آغاز شد و در دولت سیزدهم اجرایی طرحهای ساخت این سد برای بهرهبرداری با شتاب بیشتری پیگیری میشود./ایرنا
نظر شما چیست ؟