به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن های ایران، کوچسرفینگ سایتی دارد که شما میتوانید در آن ثبت نام کنید. به این واسطه میتوانید میزبان مهمانهای خارجی در خانه خود باشید و بدون دریافت هیچ هزینهای یک یا چند شب اجازه اقامت آنها را در محل زندگی خود فراهم کنید. همچنین میتوانید خودتان مهمانِ میزبانهای خارجی در دیگر کشورهای جهان باشید.
هیچهایک کردن نیز همان رایگان سواری است. یعنی با تابلویی که نشان میدهد قصد پرداخت کرایه را ندارید یا با علامت دست در کنار جاده میایستید تا رانندهای داوطلبانه شما را سوار کرده و به مقصد برساند.
این کارها در ظاهر بسیار جذاب هستند. زیرا به این ترتیب میتوان از شهرها و مقاصد گردشگری بیشتری دیدن کرد و به صرف هزینه زیادی نیاز نیست.
اما بدون شک این کارها خطرات خاص خود را هم بدنبال دارند که باید حتما به آنها توجه داشته باشید.
برای آشنایی با این خطرات، در ادامه، خاطرات خانمی که یک سفر ۵ روزه به همین سبک کوچسرفینگ داشته را برایتان نوشتهایم و مشکلاتی که حین سفر مواجه شده را برایتان برشمردهایم. سفر این خانم از مونیخ شروع شده و در شهر گریز در اتریش پایان یافته است.
وی هر شب در خانه میزبانهای مختلفی اقامت داشته است. برای مسیرهای کوتاه از اتوبوس استفاده میکرده و برای مسیرهای طولانی و پیچدر پیچ هم به روش هیچهایک کردن متوسل شده است.
در ادامه با خاطرات و تجربیات این رایگانگرد همراه ما باشید.
باور غلط یک: کوچسرفینگ عملا یک سایت قرار گذاشتن است و میتواند خطرناک باشد
این تصور غلطی است که مردم عادی دارند و من خودم هم تا پیش از اولین سفر رایگانم چنین تصوری داشتم. سایت کوچسرفینگ به هیچ عنوان اینگونه نیست. شما در طول سفر خود با مردم نازنینی از کشورهای مختلف آشنا خواهید شد که فقط میزبان شما هستند و دیگر هیچ!
میزبانهای من در طول سفر ۵ روزهام مهندس آلمانی شرکت BMW ، معمار ایتالیایی، دانشجوی مهندسی پزشکی اتریشی و طراح صنعتی فرانسوی بودند.
همه این افراد بالای ۳۰ سال داشتند، مجرد و باهوش بودند. همچنین معتاد سفر کردن بودند و زبانهای مختلفی را بلد بودند که به واسطه کوچسرفینگ آموخته بودند.
من در طول اقامت خود در خانه هر کدام از این افراد لحظههای ناخوشایندی نداشتم و حتی لحظهای احساس معذب بودن پیدا نکردم.
همه چیز تا قبل از شب آخر خوب بود تا اینکه به خانه میزبان خود در Graz در کشور اتریش پا گذاشتم. اینجا بود که شک و تردیدهای من به واقعیت بدل شدند.
میزبان در سایت تعریفهای زیادی نوشته بود و قول داده بود که مهمان را به مهمانی ببرد. اما پس از ورود به خانه، او با زیر پیراهنی روی مبل دراز کشیده بود و سیگار دستپیچ میکشید و گفت که حوصله بیرون رفتن ندارد و بنابراین مهمانی رفتن کنسل است.
پس از مدتی متوجه این رفتار او شدم و بقیه داستان را میتوانید حدس بزنید که با بیان حرفهای نادرست سعی داشت برنامه شوم خود را پیاده کند که موفق نشد.
این تجربه تلخ برای من باعث شد به کوچ سرفینگ بسیار بدبین شوم. اما دیگر دوستانم که سالها کوچسرفینگ کرده بودند میگویند که این اولین باری است که چنین چیزی میشنوند.
به همین خاطر شاید بتوان گفت این سرویس ۹۸ درصد امنیت دارد و بهتر است ۱۰۰ درصد به آن اعتماد نکنید.
باور غلط دو: به لطف کوچ سرفینگ اطلاعات کامل ی در مورد گردشگری کشور مقصد بدست خواهید آورد
شکی در این نیست که یک فرد بومی و محلی بسیار بهتر از کتابها و مقالههای گردشگری میتواند به شما در مورد مقصدتان توضیح دهد. اما وقتی شما فقط یک شب را در خانهای به سر ببرید در واقع هیچ اطلاعات خاصی به شما داده نمیشود و از جایی هم دیدن نخواهید کرد؛ مگر اطلاعات کلی در مورد مکانهای شناخته شده و مشهور.
یکی از مفاهیم و اهداف اصلی پدید آمدن کوچسرفینگ، تبادل فرهنگی است. یعنی علاوه بر داشتن اقامت رایگان، مردم از کشورهای مختلف با هم در مورد فرهنگ و باورهای کشور و شهر همدیگر صحبت کنند.
این یکی از مزایای کوچ سرفینگ خواهد بود اگر میزبان واقعا در مورد کشور و فرهنگش صحبت کند نه درباره خودش. در بسیاری از مواقع مردم درباره خودشان صحبت میکنند.
عکس زیر دقیقا این وضعیت را نشان میدهد. من تصمیم داشتم در طول اقامتم در مونیخ از عکس سمت چپ بازدید کنم، اما تمام وقتم در عکس سمت راست سپری شد. فکر کنم عکس به اندازه کافی گویای وضعیت است.
باور غلط سه: مردها فقط میزبان خانمها میشوند و برعکس
این عقیده شاید تا حدی حقیقت داشته باشد اما واقعیت این است که این مساله به جنسیت افراد ربطی ندارد. بر اساس تحقیقات اینترنتی من، به این خاطر است که مردم اصولا با جنس مخالف خود راحتتر هستند و در محیطهایی که زن و مرد حضور داشته باشند، بیشتر خوشحال خواهند بود تا فضاهایی متشکل از یک جنس واحد.
اغلب آقایان پذیرای زنان و یا گروههای ترکیبی از زن و مرد هستند به این خاطر که میخواهند خودشان و مهمانهایشان احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
باور غلط ۴: شما در طول هیچهایکینگ یا کوچ سرفینگ هیچ پولی پرداخت نمیکنید
بلاگرهای زیادی را میبینید که ادعا میکنند شما برای سفر کردن به پول نیاز ندارید و فقط باید اشتیاق سفر داشته باشید و بس! اما این ادعا واقعیت ندارد. شما برای سفرهای ساده داخل شهری هم به پول نیاز دارید چه برسد به سفرهای برون مرزی!
کوچسرفینگ در واقع سفر رایگان نیست اما بهشدت ارزان است و شما میتوانید با کمترین هزینه، سفرهای متعددی را تجربه کنید. بهطور مثال، من برای سفر ۵ روزه خود فقط ۲۰۰ یورو خرج کردم. این هزینه شامل موارد زیر است:
غذا: با اینکه در خانه میزبانها اقامت داشتم اما برای غذا و خوراکی باید خودم هزینه میکردم.
نوشیدنی: وقتی بیرون از خانه بودیم ما مجبور بودیم هزینه نوشیدنی میزبان را هم پرداخت کنیم. البته این کار اختیاری است و میتوانید چنین هزینهای را به خود تحمیل نکنید.
سوغاتی برای میزبان: من نمیتوانم با دست خالی وارد خانه کسی بشوم. به همین خاطر برای هر کدام از میزبانها یک سوغاتی برده بودم. البته بسیاری از مردم از کشورهای مختلف اعتقادی به هدیه ندارند و در نتیجه، از هزینههای سفرشان هم کم خواهد شد.
رفتوآمد: من برای سفرهای داخل شهری از اتوبوس استفاده میکردم زیرا هیچهایک کردن وقت زیادی از من میگرفت و نمیتوانستم ساعتهای طولانی در انتظار ماشین رایگان بمانم.
عکسهای اینترنتی در مقایسه با عکسهای واقعی:
Kastelruth ایتالیا
Urtijëi ایتالیا
Lake Braies ایتالیا
همانطور که در عکسهای بالا میبینید، عکسها همه ویرایش شدهاند. اما این موضوع فقط به عکس منتهی نمیشود در بسیاری از داستانهای سفر و هیجان و ماجراجوییها هم اغراق و دستکاریهای عمدی صورت میگیرد. مخصوصا در مورد سفر ارزان و رایگان.
توصیه من این است که داستانسراییهای بلاگرهای سفر را چشم و گوش بسته قبول نکنید.
باور غلط ۵: به واسطه کوچ سرفینگ کردن، دوستان زیادی در سراسر جهان پیدا خواهید کرد
این در مورد افرادی مصداق دارد که کاملا برونگرا باشند و بتوانند بهراحتی با غریبهها ارتباط برقرار کرده و با آنها همصحبت شوند.
اما اگر انسان درونگرایی باشید بدون شک کوچسرفینگ کردن مناسب شما نیست. فقط تصور کنید، یک روز پرماجرا و چندین سفر هوایی سخت داشتهاید و در انتهای روز پس از ورود به خانه میزبان باید ساعتها در کنار او بنشینید و همصحبت او شوید!
همچنین اگر قرار است بیشتر از یک شب در خانه میزبان باشید، بیشتر وقتتان را مجبورید در کنار او باشید.
باور غلط ۶: هیچهایکینگ رولت روسی است!
ابتدا بگویم که رولت روسی نوعی شرطبندی بر زندگی یا مرگ است که طی آن شرکتکنندگان یک گلوله در هفتتیری با ظرفیتی از یک تا پنج گلوله و معمولاً ششگلوله قرار میدهند و بقیه را خالی میگذارند. سپس خشاب چندینبار چرخانده میشود تا نتوان فهمید گلوله کجاست. سپس لولهٔ هفتتیر را بر روی شقیقه خود میگذارند ماشه را میکشند.
این باور غلط که رایگان سواری بسیار خطرناک است چندان صحت ندارد. اما ترس و وحشت خاص خود را هم دارد. بهطور مثال، در منطقه آلپ شرقی که ما برای سفر انتخاب کرده بودیم هیچهایک کردن چندان مرسوم نبود. ما با نوشتن مقصد خود روی برگه بزرگی، منتظر ماشین میایستادیم اما کار چندان هم آسان به نظر نمیرسید زیرا دایم این وحشت را داشتیم که انسان نادرستی جلوی پایمان توقف کند.
اما ماجراجویی همین است و ما هم خطرات آن را پذیرفته بودیم. خوشبختانه شانس با ما یار بود. در ایتالیا یک دختر به همراه مادرش ما را سوار کردند. در اتریش یک دختر، یک خانم هیپی اهل اسلوانی و دو مرد گرجی کسانی بودند که ما را رایگان سوار کرده و به مقصد رساندند.
همه افرادی که ما را سوار کرده بودند میگفتند که در منطقه آنها هیچهایک کردن مرسوم نیست زیرا روشهای دیگری برای ارزان سفر کردن وجود دارد، همچون کرایه کردن ماشین به طور اشتراکی.
با این حساب باید بدانید که هیچ هایک کردن در اروپا کاملا امن است و هیچ خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
نکاتی که باید توجه داشته باشید:
اگر فردی درونگرا هستید، حتما پیش از کوچ سرفینگ کردن خوب به این مساله فکر کنید. آیا توانایی این را دارید با وجود خستگی راه، چندین ساعت با یک غریبه هم صحبت شوید یا با او به گوشه و کنار شهر بروید؟
اینگونه سفرها برای کسانی خوب است که دایم السفر هستند و به همین خاطر نمیخواهند هزینه زیادی پرداخت کنند. البته این را در نظر داشته باشید که اینگونه سفرها هم در نهایت هزینههایی (هر چند اندک) برای شما بدنبال خواهند داشت.
در نهایت نتیجهای که من گرفتم این بود: شاید ارزان سفر کردن یا رایگان غذا خوردن و ماشین گرفتن برای برخی از مردم جالب باشد. اما از نظر من کمی تحقیرکننده است. این سبکی نیست که من دوست داشته باشم برای سفرهای بعدی هم به آن متوسل شوم. ترجیح میدهم کمتر و گران تر سفر کنم، اما با کسی که دوست دارم مسافرت بروم و کارهای مورد علاقه خودم را انجام دهم.
هیچهایک و کوچسرفینگ برای من هیچ جذابیتی نداشت.
نظر شما چیست ؟