ترکمن نیوز – یاشار نیازی – با تلاشهای فدراسیون سوارکاری و همراهی مربی پیشکسوت، نورمحمد حبیبی، کلاسهای آموزشی چابکسواران در مجموعههای سوارکاری کشور برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ نورمحمد حبیبی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ترکمن نیوز، از تلاشهای فدراسیون تقدیر کرد و بر لزوم ارتقای دانش مربیان و بهبود کیفیت چابکسواران جوان تأکید کرد و گفت: تحول در سوارکاری کشور نیازمند برنامهریزی بلند مدت و توجه ویژه به سوارکاران نوجوان است.
وی افزود: مربیان اسب باید خودشان را ارتقا دهند و خودشان را به علم و دانش روز سوارکاری مجهز کنند و در این حالت است که ما میتوانیم در ورزش سوارکاری به خصوص اسبدوانی که خواستگاه اصلی آن گنبدکاووس است تحولات زیادی ببینیم.
حبیبی تصریح کرد: تحول در سوارکاری کشور در دوسه هفته اتفاق نمی افتد بلکه باید برنامه ریزی و زمانبندی بلند مدت داشته باشد چراکه 70 الی 80 درصد سوارکارانی که در این چند روز تحت تعلیم بوده اند زیر 18 سال هستند.
وی گفت : اگر روی این سوارکاران نوجوان برنامه ریزی کنیم می توانیم آینده خوبی برای آنان رقم بزنیم. چراکه امکانات و شرایطش را در کشور داریم علاقمندان این رشته ورزشی زیاد دارید.
جسور بودن سوارکاران مهمترین ویژگی آنان است
مربی جهاندیده و با تجربه سوارکاری کشور گفت: ما سوارکاران بسیار خوبی داریم که با آموزش اصولی و تلاش می توانند به سوارکارانی فوق العاده در مسابقات بدل شوند.
مهم ترین خصوصیت سوارکاران نوجوان ما جسور بودن آنان است و بدون ترس سوارکاری می کنند.
*
*
*
گزارش تحلیلی از فعالیتها و نقش نورمحمد حبیبی در سوارکاری ایران
ترکمن نیوز – نورمحمد حبیبی، پیشکسوت و مربی برجسته سوارکاری ایران، با بیش از ۵ دهه فعالیت و تلاش در عرصه سوارکاری، نقش مهمی در توسعه و ارتقای این ورزش در کشور ایفا کرده است.
نورمحمد حبیبی از سن ۸ سالگی ورزش سوارکاری را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶، در ۱۸ سالگی به عنوان مربی یکی از باشگاههای سوارکاری تهران فعالیت خود را آغاز نمود. او در سال ۱۳۵۱ به فرانسه رفت و به مدت سه سال دوره کورس را فرا گرفت و تبدیل به تنها سوارکار ایرانی شد که این دوره را به پایان رساند. پس از آن، به مدت دو سال دوره درساژ را در سوئیس آموزش دید و سالها عضو تیم ملی پرش با اسب و درساژ بود. حبیبی همچنین اولین فردی بود که رکاب کوتاه را وارد کشور کرد و بعدها این روش جا افتاد.
چالشها و فرصتهای ورزش سوارکاری
حبیبی در گفتگویی با خبرنگار ترکمن نیوز بیان کرد که ورزش سوارکاری یک ورزش پرهزینه است، اما برای شروع نیاز به هزینههای بالا ندارد. او اظهار داشت که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، میتوان این ورزش را مردمیتر کرد و با ارائه امکانات ارزانتر، جذب علاقمندان بیشتری را ممکن ساخت.
او تاکید کرد که ورزش سوارکاری تفاوت زیادی با سایر ورزشها دارد، زیرا در این ورزش دو موجود زنده، سوارکار و اسب، باید به صورت همزمان آموزش ببینند. حبیبی معتقد است که آموزش صحیح و اصولی از سنین پایین میتواند نقش بسزایی در موفقیت سوارکاران داشته باشد و این ورزش را به سطوح بالاتری برساند.
وضعیت کنونی و راهکارهای توسعه
حبیبی اشاره کرد که سوارکاران ایرانی تواناییهای بالایی دارند، اما به دلیل محدودیت در مسابقات برونمرزی نتوانستهاند به اندازه دیگر کشورها پیشرفت کنند. او بر اهمیت حمایت از اسبهای ایرانی تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر به این زمینه شد.
به گفته حبیبی، میانگین قیمت اسبهای مسابقه در ایران بیش از ۲۰۰ میلیون تومان و حتی در برخی موارد دارای ارزش میلیاردی است و اگر به این اسبها خوب رسیدگی شود، تا ۱۸ سالگی میتوانند در مسابقات شرکت کنند. او همچنین به مشکلات مربوط به دوپینگ اسبها اشاره کرد و اظهار داشت که نظارتهای اخیر باعث کاهش درصد دوپینگ شده است.
نقش رسانهها و پیشنهادات برای مردمیسازی ورزش سوارکاری
نورمحمد حبیبی، ضمن تقدیر از ترکمن نیوز که با علاقه ویژه ای پوشش خبری منظم رشتههای مختلف ورزشی سوارکاری به ویژه مسابقات اسبدوانی را دارد، از عدم پوشش خبری مناسب سایر رسانه ها برای مسابقات سوارکاری گلایه کرد. وی بیان داشت که این ورزش دارای جذابیتهای بسیاری است و میتواند مخاطبان زیادی را جذب کند. حبیبی پیشنهاد داد که نیروهای نظامی و دانشگاهها وارد این عرصه شوند و با ارائه آموزشهای لازم، به افزایش سطح کیفی مسابقات سوارکاری کمک کنند.
او همچنین پیشنهاد داد که در کتابهای درسی برای آشنایی بیشتر دانشآموزان با اسبها و ورزش سوارکاری مطالبی گنجانده شود و اردوهای دانشآموزی و دانشجویی به باشگاههای سوارکاری برگزار شود. به این ترتیب، ورزش سوارکاری میتواند توسعه بیشتری پیدا کند و افراد بیشتری به این ورزش جذب شوند.
نظر شما چیست ؟