امروز : جمعه ۰۷ مهر ۱۴۰۲

|

دمای هوای شهر

شوکت میرضیایف مجمد جواد ظریف 1 300x199 - بازتاب سفر ظریف به ازبکستان در رسانه‌های منطقهترکمن نیوز:  سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کشور ازبکستان در آسیای میانه، بین رسانه‌های منطقه بازتاب گسترده ای یافت و بحث درباره کریدورهای حمل و نقل مورد توجه آنان قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛  خبرگزاری آکی‌پرس در گزارشی پیرامون سفر ظریف به ازبکستان با برجسته‌سازی بحث درباره دسترسی به بنادر و توسعه کریدورهای حمل و نقلی به نقل از سرویس مطبوعاتی ریاست جمهوری ازبکستان نوشت: شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان روز ۵ اوریل (۱۶ فروردین) با جواد ظریف وزیر خارجه ایران دیدار کرد. دو طرف در مذاکرات فی مابین به موضوعاتی مانند همکاری اقتصادی، توسعه روابط بازرگانی و پیشبرد پروژه‌های جدید توسعه‌ای پرداختند.

اهمیت توسعه همکاری ها در حمل و نقل و ارتباطات از جمله استفاده موثر از بنادر ایران و توسعه کریدور حمل و نقلی ازبکستان – ترکمنستانایران – عمان مورد توجه قرار گرفت.

جنبه‌های مرتبط دستورکار بین‌المللی و منطقه‌ای مورد علاقه دو طرف از جمله امنیت منطقه‌ای و ارتقای فرایند صلح آمیز در افغانستان از جمله مسائل مورد بحث دو طرف بود.

آکی پرس درباره دیدار ظریف با وزیر خارجه ازبکستان در تاشکند هم گزارش داد: ظریف در اولین مرحله از سفر منطقه‌ای چهار روزه خود روز دوشنبه در تاشکند با عبدالعزیز کامل اوف وزیر خارجه ازبکستان دیدار و گفتگو کرد.

گسترش روابط با آسیای مرکزی دارای قرابت‌های تاریخی و فرهنگی همواره یکی از اولویت‌های ایران بوده است. ظریف در ادامه تور منطقه‌ای از کشورهای قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان دیدن خواهد کرد.

خبرگزاری دیدپرس افغانستان در همین ارتباط گزارش داد: وزیران خارجه ایران و ازبکستان درباره مسائلی از جمله روند صلح افغانستان گفتگو کردند.

همکاری درباره صلح در افغانستان و همچنین روابط دوجانبه در زمینه‌های حمل و نقل، انرژی، فرهنگ و گردشگری از جمله مسائل مورد بحث در این دیدار بود.

کامل اوف با تاکید بر نفوذ منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گسترش همکاری‌ها بین دو کشور در زمینه‌های مختلف را مورد تاکید قرار داد.

ترند: ایران می‌تواند مسیر ترانزیت ازبکستان به بازار جهانی را تامین کند

خبرگزاری ترند هم در همین ارتباط گزارش داد: وزیر خارجه ایران پس از دیدار با همتای ازبکستانی در گفتگو با خبرنگاران، تاریخ مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت که مشترکات تاریخی بین دو کشور موجب تقویت دوستی بین آنها خواهد شد.

دو طرف در این دیدار مسائل مورد علاقه طرفین در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و همچنین همکاری در ارتباط با صلح در افغانستان را مورد بحث قرار دادند.

ظریف با ابراز امیدواری برای توسعه همکاری‌ و تعاملات دو کشور گفت که جمهوری اسلامی ایران می تواند یک مسیر ترانزیتی به منظور دسترسی به بازارهای جهانی برای ازبکستان فراهم سازد.

این خبرگزاری خاطرنشان کرد که ظریف در اولین تور دیپلماتیک خود در سال جدید ایرانی به آسیای مرکزی رفته و قرار است از کشورهای قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان هم دیدن کند. توسعه روابط با آسیای مرکزی دارای اشتراکات فرهنگی و تاریخی همواره از اولویت‌های ایران بوده است.

ظریف دوشنبه شب در پیامی توییتری اعلام کرد: از دیدار رییس‌جمهور میرضیایف و وزیر خارجه کامل اوف در ازبکستان خرسندم. در خصوص راه‌های توسعه روابط هزاران ساله‌مان با هدف پیشبرد همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای، گفتگوهای مثمر ثمری داشتیم. توقف‌های بعدی: قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان.

 

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز
احسان تولز