امروز : شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    86871

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    22:34 | ۲۰ آذر ۱۳۹۹

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

رازوجرگلان 300x300 - ایجاد توتستان و کارگاه خشک کنی پیله برای توسعه نوعانداری ضروری استترکمن نیوز:  سرپرست نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مراوه تپه به همراه کارشناس معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان از کارگاه خشک کنی و نخ ریسی بخش جرگلان شهرستان راز و جرگلان استان خراسان شمالی بازدید نمودند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛ سرپرست نمایندگی اداره میراث فرهنگی شهرستان مراوه تپه طبق هماهنگی قبلی خود ابتدا با بخشدار جرگلان بهمراه کارشناس صنایع دستی معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی گلستان با بخشدار این بخش دیدار نمودند.
بخشدار جرگلان در این خصوص گفت:
این پروژه ره اورد سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی بوده و با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال آغاز گردید.
پولاد نجاهی افزود در این طرح کاشت ۷۰ هکتار توتستان در برنامه کاری قرار گرفت که در حال حاضر ۵۰ هکتار ان کشت و تحت پوشش آبیاری قطره ای قرار گرفته و مقداری از این عرصه نیز زیر کشت گردو و پسته قرار گرفت .
بخشدار جرگلان در خصوص جایگاه نوغانداری در جرگلان گفت نوغانداری در این منطقه از سابقه ای کهن برخودار بوده و اهالی این منطقه ضمن حفظ فرهنگ با نوغانداری به اقتصاد خانواده نیز کمک موثری مینمایند.
بخشدار جرگلان گفت:
از سال ۱۳۷۰ صنعت نوغانداری در شهرستان مرزی راز و جرگلان رشد خوبی داشته و نوعانداری را از پرورش ۴۰۰ جعبه نوعان در سال به حدود۱۴۰۰ جعبه ارتقاء یافته است که ۸۰درصد نوغانداران این شهرستان به بخش جرگلان اختصاص دارد. .
وی افزود، از لحاظ میزان برداشت پیله که در استانهای شمالی کشور بطور میانگین ۲۸ الی ۳۰ کیلوگرم از هرجعبه میباشد این بخش با تولید ۴۲ کیلو گرم پیله مقام اول در کشور را بخود اختصاص داد و در دو سال گذشته نیز نوغانداری از روستای کرکاولی این بخش میزان تولید خود را با ۶۴ کیلو به ثبت رسانده و رتبه اول نوغاندار کشوری را بخود اختصاص داد.
بخشدار جرگلان همچنین گفت:از لحاظ میانگین و کیفیت نخ تولیدی و پیله رتبه اول از نظر میزان تولید نیز این بخش رتبه پنجم کشوری را از آن خود نمود.
نجاهی در خصوص نقش استقرار دستگاه خشک کن پیله در این بخش گفت: این دستگاه، نوغانداران را از خام فروشی پیله به واسطه ها نجات داده و نوغانداران میتوانند پیله های خود را بعد از خشک نمودن به نخ تبدیل نموده و یا در فرصت مناسب با قیمت مناسب تری به بازار عرضه نمایند.
بخشدار جرگلان در خصوص کارگاه خشک کنی پیله نیز افزود این کارگاه در زمینی بمساحت ۷۰۰ متر مربع با امکاناتی مانند، سیستم گرمایشی ، سالن تفریق ( اتاق تبدیل تخم نوغان به کرم ابریشم) ، سالن پرورش کرم ابریشم ، سالن خشک کنی پیله و انبار میباشد .
وی با اشاره به نقش احداث این کارگاه در توسعه نوغانداری گفت بحمدالله با احداث این کارگاه در شهرستان راز و جرگلان ۱۵۰۰ خانواده مستقیما مشغول نوغانداری بوده و ۶۰ تن پیله در این شهرستان تولید میگردد.
سرپرست نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مراوه تپه ضمن قدردانی از ارائه اطلاعات بخشدار جرگلان گفت: شهرستان مراوه تپه بدلیل قرابت فرهنگی و قومی دیرینه و مساعد بودن شرایط اقلیمی و سابقه نوغانداری آن میتواند از تجارب شهرستان راز و جرگلان در توسعه نوغانداری و اشتغال بهره مند گردد.
عطابردی خانی تلاش نماینده محترم ، فرماندار، مدیران منابع طبیعی و جهاد کشاورزی شهرستان مراوه تپه را با استفاده از حضور بنیاد علوی در شهرستان مراوه تپه برای الگو گرفتن از تجارب شهرستان همجوار و ایجاد توتستان و کارگاه خشک کنی پیله را برای توسعه نوعانداری حفظ میراث فرهنگی و توسعه فصای سبز فرصت خوبی دانسته و ضروری دانست.
وی افزود، با توجه به مساعد بودن اراضی این شهرستان، میتوان این صنعت را از مرزهای شمالی شهرستان تا جنوبی ان توسعه داد.
خانی در پایان با اشاره به استعدادهای شهرستان مراوه تپه در خصوص نوغانداری گفت: در این شهرستان درحال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر بافنده ابریشم ، ۸هزار اصله درخت توت وجود داشته و حدود ۱۴ تن پیله در این شهرستان تولید میشود که اجرای کارهای مشابه شهرستان همجوار قطعا این امار و آماراشتغال نیز ارتقا خواهد یافت.
پولاد نجاهی بخشدار جرگلان در پایان این دیدار نیز امادگی خود را برای هرگونه همکاری و ارائه اطلاعات بیشتر اعلام نمود.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز